Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krůtí roládu s nádivkou | recept

Krůtí roláda s nádivkou | recept. Krůtí roláda s nádivkou může být skvělou volbou pro lehčí nedělní nebo slavnostní oběd. Do nádivky můžete přidat libovolné ingredience, které doma naleznete. Recept, který je velmi jednoduchý a nepříliš časově náročný, naleznete v následujícím článku. Krůtí maso je lehce stravitelné, nalezneme v něm spoustu bílkovin a skoro žádný tuk. Navíc obsahuje velké množství zinku a další cenné látky.

Co je potřeba

  • 700 g krůtích prsou v celku
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g žampionů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 starší rohlíky nebo jiné vhodné pečivo
  • 60 ml mléka
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, mletý muškátový květ či oříšek, čerstvé bylinky
1

Nejprve připravíme nádivku následujícím způsobem: Cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky a osmažíme je na olivovém oleji. Následně do pánve přisypeme očištěné žampiony překrájené na menší kousky a podusíme je do měkka. Nakonec směs ochutíme solí a pepřem.

2

 V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, sůl, pepř, mletý muškátový květ či oříšek a nasekané čerstvé bylinky. Do nádivky vmícháme také vychladlou žampionovou směs.

3

Krůtí prsa podélně nařízneme a maso rozevřeme, rozklepeme na potravinářské fólii tak, aby vznikl rovnoměrně tlustý plát přibližně tvaru obdélníku.

4

Ten poté osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. Maso stočíme do rolády, převážeme ji nití a zabalíme do alobalu.

5

Krůtí roládu pečeme asi 45 minut při 180 °C, poté maso vybalíme z alobalu a dopečeme jej do zlatova. Roládu podáváme se šťouchanými brambory, dušenou zeleninou nebo třeba jen se salátem z čerstvé zeleniny.

  • Místo žampionů zkuste do nádivky přidat třeba lesní houby, listový špenát nebo jinou oblíbenou zeleninu.
  • Pokud Vám zbyde nádivka, naneste ji lžící k roládě, až ji vybalíte z alobalu a vše dopečte.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na krůtí kousky na kari | recept
Krůtí kousky na kari | recept. Jak známo, krůta má devatero mas, proto je velice variabilní při zpracování. Navíc je nepoměrně zdravější než kuře, je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.