Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krůtí velikonoční roládu | recept

Krůtí velikonoční roláda | recept. Už jste někdy zkoušeli připravit roládu z mletého krůtího masa? Pokud ne, určitě vyzkoušejte náš recept na krůtí velikonoční roládu plněnou vaječnou směsí s bylinkami a ricottou. Postup naleznete v následujícím článku. Recept je velmi jednoduchý a roláda skvěle chutná i vypadá.

Co je potřeba

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce mléka
  • trocha rostlinného oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 3 hrsti čerstvých bylinek
  • 2 vejce
  • 100 g ricotty
  • sůl, pepř, majoránka
1

Jaké bylinky použít do krůtí velikonoční rolády?

Je možné využít jarní bylinky – např. čerstvé kopřivy, medvědí česnek, popenec, listy sedmikrásky chudobky nebo bršlici kozí nohu. Ke krůtímu masu se pak skvěle hodí také tymián, bazalka, libeček či rozmarýn. Chuť vajec doplní kerblík, petrželka nebo pažitka.

Nádivku si můžete připravit v průběhu celého roku s využitím listového špenátu a jakýchkoliv čerstvých bylinek, které zrovna máte po ruce.

2

A jaký je postup?

Mleté krůtí maso smícháme s kukuřičným škrobem a mlékem, ochutíme jej solí, pepřem a majoránkou, a dáme jej na hodinu odpočinout do lednice.

3

Mezitím si připravíme vaječnou náplň. Na troše rostlinného oleje osmažíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, poté přisypeme nasekané bylinky, přilijeme vejce a připravíme míchaná vajíčka. Nakonec do směsi přidáme ricottu a důkladně vše rozmícháme a dochutíme solí a pepřem.

4

Na igelit či fólii rozmačkáme mleté maso a vytvoříme tak zhruba 0,5 – 1cm vrstvu, na ni poté naneseme vaječnou náplň.

5

Roládu pomocí igelitu či fólie stočíme a uhladíme ji.

6

Umístíme ji na plech vymazaný rostlinným olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 200 °C na 30 – 45 minut. Krůtí roládu podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

  • Do nádivky můžete přidat libovolnou zeleninu, houby, šunku nebo jiné ingredience, které zrovna máte doma.
  • Nádivku je možné dochutit česnekem.
Autor: Jana F. | Zobrazit autorská práva

Fotografie: Jana F.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Krůtí kousky na kari | recept. Jak známo, krůta má devatero mas, proto je velice variabilní při zpracování. Navíc je nepoměrně zdravější než kuře, je…