Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit mandlový likér | recept na domácí likér

Jak připravit mandlový likér | recept na domácí likér. Další z řady těch božských, sladkých a lahodných likérů s alkoholem. Aneb „babské pití“ ke kafíčku. Tentokrát v mandlovém pojetí s pudinkovým základem.

Co je potřeba

  • 1 sáček pudinku s mandlovo příchutí
  • 700 ml polotučného mléka
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 2 plechovky karamelového Salka
  • 500 ml rumu
  • 1 lžička mandlového aroma

 

1

V kastrůlku rozmíchejte mléko s pudinkovým práškem a cukrem.

2

Za stálého míchání uvařte z uvedených ingrediencí řidší pudink. Ten nechejte za občasného zamíchání vychladnout. Občasné promíchání pudinku při chladnutí pomůže nejen rychlejšímu chladnutí, ale i tomu, aby se na pudinku neutvořil škraloup. Pokud se přece jen utvoří, hravě si s ním poradíte při následném použití šlehače.

3

Do vychladlého pudinku přidejte obě karamelová salka a vyšlehejte elektrickým ručním šlehačem dohladka. Šlehejte nejdříve na mírné otáčky, a po základním zapracování karamelového salka do pudinku, otáčky zvyšte na nejvyšší stupeň.

4

Hladký pudinkový krém zřeďte rumem a přidejte i mandlové aroma. Směs opět asi minutu šlehejte na nejvyšší otáčky. Poté likér přelijte do sklenic a uchovávejte v lednici.

Mandlový likér můžete chutí i vůní ještě o příčku povýšit, pokud místo klasického rumu použijete rum mandlový z edice Božkov speciálů a při přípravě pudinku přisypete třtinový cukr místo krupicového. Ten bude lépe spolupracovat s karamelovou složkou této lahody, a to karamelovým salkem.

Karamelové salko je běžně k dostání v obchodech, můžete si ho ale jednoduše připravit i doma. Plechovku Salka (zahuštěné slazené plnotučné mléko) dejte do hrnce, zalijte vodou (je nutné, aby plechovka byla neustále ponořená) a vařte 1,5 – 2 hodiny. Před otevření nechejte plechovku řádně vychladnout.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články