Co je potřeba

  • 60 g tapiokových perel
  • hrnek vody na zalití
  • 180 ml mléka (můžete použít kravské nebo některou verzi rostlinného mléka – např. rýžové, mandlové či kokosové)
  • 2 lžíce medu nebo jiného sladidla (javorový, datlový či jiný sirup, stévie nebo třtinový cukr, apod.)
  • špetka soli
  • čerstvé, mražené či kompotované ovoce na ozdobu 
1

Tapioku seženete ve formě mouky (používá se k pečení nebo jako škrob k zahuštění jídel) či ve tvaru perel. Tapiokové perly je možné zakoupit v různých velikostech a jsou vhodné zejména pro přípravu pudinku, kaše a dalších dezertů i do polévky.

2

Tapioka je přirozeně bezlepková, a pokud využijete rostlinné mléko, budou pudink moci konzumovat i lidé s alergií na mléčné výrobky. Obsahuje pouze malé množství cholesterolu, naopak v ní nalezneme řadu vitamínů a minerálů a dalších cenných látek (např. vlákninu, omega – 3 a 6 mastné kyseliny, draslík, železo, vápník, hořčík, kyselinu listovou atd.). Konzumace tapioky Vám pomůže zlepšit trávení.

3

A jaký je postup?

Tapiokové perly nasypeme do misky, zalijeme je hrnkem vody a necháme několik hodin (nejlépe však do druhého dne) nabobtnat.

4

Posléze perly scedíme a přemístíme do hrnce, přilijeme vybrané mléko a vše ochutíme solí a medem či jiným sladidlem. Pudink vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud nezhoustne (více zhoustne ještě po vychladnutí).

5

Poté již jen stačí hotový pudink přelít do vhodných mističek či skleniček a nechat jej vychladnout. Podáváme jej ozdobený libovolným ovocem.

Tipy
  • Tapiokový pudink můžete při vaření ochutit vanilkovým luskem či skořicí nebo jiným oblíbeným kořením.
  • Pudink je možné servírovat také s čokoládou, kokosem, ořechy apod.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)