Jak připravit zdravý domácí rybí salát | recept
12. Září 2019
Domácí rybí salát | recept. Kupovaný rybí salát sice dobře chutná, avšak je plný přídatných látek. Pokud máte doma kousek čerstvé či mražené tresky, zkuste si připravit zdravý domácí rybí salát. Postup, který naleznete v následujících odstavcích, je velmi jednoduchý a nebudete potřebovat mnoho ingrediencí. Navíc se zcela obejdete bez bílého cukru, konzervantů a dalších nezdravých surovin.
Co je potřeba
Co je potřeba na 2 porce:
- 200 g čerstvé či mražené tresky
- 1 menší mrkev
- 1 malá cibule
- 1 nakládaná okurka (nejlépe rychlokvaška)
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 5 lžic jablečného octa (nebo citronové šťávy)
- 600 ml vody
- 3 lžíce domácí majonézy
- 5 lžic bílého jogurtu
- 5 kuliček celého pepře
- 1 bobkový list
- sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky
- K rybě se z bylinek hodí zejména petrželka, kopr, rozmarýn, tymián či estragon.
- Do salátu můžeme přidat i jinou nakládanou zeleninu (např. hrášek).
- Domácí rybí salát je možné využít i pro přípravu jednohubek či chlebíčků.
Související články
Další zajímavé články
Jak udělat domácí rybí prsty | recept
Rybí prsty – recept pro nečekanou situaci. Rybí prsty s bramborovou kaší, to je večeře, nad kterou zajásá snad každé dítě či „dorostenec“. Nabízíme re…
Jak připravit salát z červené řepy, mrkve a sýru Feta
Jak připravit salát z červené řepy, mrkve a sýru Feta | recept na jednoduchý a rychlý salát. Dokonalý tip pro každého, kdo má rád nasládlou chuť červe…
Jak připravit italské kuře caprese | recept
Italské kuře caprese | recept. Italský salát caprese Vám jistě nemusíme představovat. Kombinace rajčat, bazalky a mozzarelly dochucená olivovým olejem…
Jak uskladnit zeleninu do polévky | recept na zeleninu v soli
Jak uskladnit zeleninu do polévky | recept na zeleninu v soli. Existuje mnoho způsobů, jak uskladnit úrodu kořenové zeleniny a dalších druhů zele…
Jak připravit tekutý houbový výtažek | recept
Tekutý houbový výtažek | recept. Houbový výtažek (redukce) je mnohem lepší než houbové koření. Dodá pokrmům silnou chuť čerstvých hub,…
Diskuze k článku