Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit lehký tuňákový salát se zeleninou | recept

Jak připravit lehký tuňákový salát se zeleninou | recept. Velice rychlý a jednoduchý salát, který vás potěší nesmírnou šťavnatostí, lehkostí a svěží chutí. O vše se postará osvědčená kombinace tuňáka a zeleniny, která je v tomto salátu propojena výtečně ochucenou a jogurtem odlehčenou zálivkou.

Co je potřeba

  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • ½ plechovky zeleninové směsi „Olive“ od Bonduelle Creatif
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1–2 jarní cibulky
  • 100–150 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • střik citronové šťávy
  • sůl a pepř dle chuti
1

Do mísy rozdrobte tuňáka a přidejte k němu nadrobno nakrájenou zelenou cibulku, ½ plechovky zeleninové směsi a cherry rajčátka rozkrojená na čtvrtky. Vše zlehka promíchejte, aby se kousky rajčat příliš nerozpadly.

2

Základ salátu promíchejte s jogurtem, majonézou, hořčicí a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Jogurtu nejprve přidejte jen 100 g a zbylých 50 g až po promíchání, kdy zvážíte, zda chcete mít salát řidší nebo ho necháte tak.

Takto připravený salát dejte vychladit do ledničky a následně si jej vychutnejte jako svačinku či lehkou večeři, ideálně s křupavou bagetkou.

Do salátu je výborná i zeleninová směs „Mexico“, ve které je, místo výrazných a chuťově specifických oliv, jemný hrášek.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.