Co je potřeba

2 porce steaky z hovězího roštěnce (
1 ks velká cibule
2 lžíčky zeleného pepře (celého)
1 lžíce másla
2 cl Brandy
150 ml šlehačky
sůl
pepř (černý mletý)

1

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme.

2

Přichystáme si odměřenou šlehačku, brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce.

3

Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty.

4

Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu .

5

Sejmeme z plotny, zapálíme si zápalku a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime.

6

Po chvilce uhasíme plameny šlehačkou.

7

Před podáváním se maso osolí.

8

Podáváme s opékanými brambory nebo zelenými fazolkami.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (3 votes)