Co je potřeba

2 tyčinky skořice vcelku
10 ks hřebíčku
1 celý zázvor
2 lžičky kardamonu
kůra z pomeranče
1,5 dl nekořeněné pálenky či koňaku (vodka)

1 láhev červeného vína
2,5 dl cukru krupice
1 dl rozinek
0,5 dl nasekaných mandlí
láhev

1

Kardamon si lehce nadrtíme (válečkem či v hmoždíři).

2

Do láhve nasypeme všechno koření a kůru z pomeranče.

3

Na to vše nalijeme pálenku, zašroubujeme a necháme v pokojové teplotě 24 hodin.

4

Další den přelijeme pálenku do hrnce.

5

Poté přidáme víno, rozinka a cukr a pomalu ohříváme – ne do varu.

6

Můžeme podávat.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
2
Average: 2 (3 votes)