Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem

Víte, že jehněčí maso poskytuje člověku bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, které jsou cenné pro tvorbu a funkčnost buněk, tkání a orgánů? Každý by měl aspoň ochutnat. Vyzkoušíme tentokrát jehněčí žebírka zapečená se sýrem. Dobrota, kterou si zamilujete.

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 lžíce másla
100 g tvrdého sýra
1-2 vejce
worcesterká omáčka

1
Odblaněná žebra zbavíme přebytečného tuku, částečně odkrojíme od kosti a na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme.
2
Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.
3
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.
4
Směs naneseme na opečená žebra a na grilu zapečeme.
5
Žebírka podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Sýrovou krustu můžeme zpestřit nadrobno nakrájenou petrželkou.

Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Recept na jehněčí žebírka. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud…
Obrázek není k dispozici
Recept na přírodní jehněčí kotlety. Starší jehněčí maso musíme před pečením dusit pod pokličkou. Při přípravě přírodních jehněčích kotlet postupujeme…
Obrázek není k dispozici
Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové teplotě. Uděláme si tentokrát skvělou…