Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jehněčí žebírka

Recept na jehněčí žebírka. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud jste jehněčí maso ještě nevyzkoušeli, tak teď máte příležitost si jeden recept odzkoušet. Věřte, že si na jehněčích žebírcích pochutnáte.

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
100 g tvrdého sýra
1-2 vejce
worcesterská omáčka

1
Odblaněná jehněčí žebírka zbavíme přebytečného tuku.
2
Částečně odkrojíme od kosti, na okrajích nařízneme a zlehka naklepneme.
3
Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme.
4
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.
5
Směs naneseme na opečená žebírka a na mřížce rozehřátého grilu zapečeme.
6
Zapečená žebírka podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
Autor: KJersey
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Recept na přírodní jehněčí kotlety. Starší jehněčí maso musíme před pečením dusit pod pokličkou. Při přípravě přírodních jehněčích kotlet postupujeme…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…