Jak udělat posvícenskou husu | recept
10. Březen 2020
Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.
Co je potřeba
1 husa
sůl
kmín
plátky jablek
1
Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.
2
Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.
3
Během pečení podléváme vypečenou šťávou.
4
Čisté, vypečené sádlo odebíráme.
5
Upečenou husu vyjmeme z pekáče.
6
Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.
7
Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.
Další zajímavé články
Jak upéct husu po staročesku | recept
Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka p…
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept. Dnešní recept je volně inspirovaný britskou kuchyní. Angličané připravují krocana na svá…
Maso s pečeným patizonem: Podzimní dobrota plná chuti
Patizon je často opomíjená, přesto velmi chutná a variabilní zelenina. Svým vzhledem připomíná létající talíř, ale v kuchyni dokáže doslova přistát ja…
Jak připravit chutná kuřecí prsa na houbách?
Také chodíte na houby a rádi je přidáte do polévky nebo hlavního jídla? Pak se vám bude jistě hodit recept, který vám pomůže připravit rychlý a snadný…
Jak připravit pečená kuřecí stehna se švestkami?
Pomalu, ale jistě přichází čas švestek. Špendlíky jsou v poslední dozrávající vlně podle místa, kde se nachází, blumy jsou krásné a švestky už js…





Diskuze k článku