Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat posvícenskou husu | recept

Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.

Co je potřeba

1 husa
sůl
kmín
plátky jablek

1

Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.

2

Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.

3

Během pečení podléváme vypečenou šťávou.

4

Čisté, vypečené sádlo odebíráme.

5

Upečenou husu vyjmeme z pekáče.

6

Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.

7

Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct husu po staročesku | recept
Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka p…
Jak upéct kuře s kopřivovou nádivkou
Kuře s kopřivovou nádivkou | recept. Kuře s nádivkou z kopřiv je typické jarní jídlo. Jeho přípravu si předem naplánujte, budete potřebovat mladé výho…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.