Jak udělat posvícenskou husu | recept
Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.
Co je potřeba
1 husa
sůl
kmín
plátky jablek
Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.
Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.
Během pečení podléváme vypečenou šťávou.
Čisté, vypečené sádlo odebíráme.
Upečenou husu vyjmeme z pekáče.
Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.
Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.





Diskuze k článku