Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřovou pečeni na víně | recept

Jak udělat vepřovou pečeni na víně | recept

Jak udělat vepřovou pečeni na víně | recept. Recept na vepřovou pečeni na víně. Vepřová pečeně na víně - s bramborovými noky nebo chlebem a s vychlazeným bílým vínem chutná opravdu báječně.

Co je potřeba

6 větviček rozmarýnu
citron
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti, v celku
250 ml vína bílého

1

Otrháme 3 rozmarýnové větvičky a nasekáme je najemno, přidáme nastrouhanou kůru z citronu a česnek nakrájený na plátky. Přdáme sůl, pepř, oříšek a polovinu oleje a vše smícháme.

2

Maso svážeme potravinářským provázkem, aby se propékalo rovnoměrně a ze všech stran ho potřeme marinádou. Necháme 5 hodin v chladu marinovat.

3

Zbylý olej nalijeme do pekáčku a rozpálíme ho na středním plameni a pak začneme maso opékat do hněda. Poté ho dáme péct do spodní části trouby na 160°C a pečeme 3/4 hodiny.

4

Po chvíli přidáme zbylé rozmarýnové větvičky. Dále přilijeme víno a další hodinu pečeme.

5

Pravidelně podléváme maso a také obracíme. Před podáváním necháme 10 minut stát.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.