Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ukoulet čokoládové lanýžové kuličky | recept

Jak ukoulet čokoládové lanýžové kuličky | recept. Lanýžky, pralinky či truffles, každopádně vždy luxusně krémová a čokoládová dokonalost. Jinak tomu není ani v tomto případě. Nálož hořké čokolády v kombinaci s máslem, cukrem, kakaem a trochou alkoholu vytvoří příjemně sladkou záležitost, která potěší chuťové pohárky. Tyto domácí pralinky mohou být i luxusním jedlým dárkem.

Co je potřeba

Z uvedeného množství je přibližně 40 kuliček

  • 250 g čokolády na vaření
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 1–2 lžíce rumu – dle hustoty
  • tmavé kakao, Granko či cukr na obalení

 

1

Ve větší míse utřete do pěny povolené máslo s cukrem.

2

Do sladké máslové pěny přidejte najemno nastrouhanou čokoládu, kakao a rum. Množství rumu volte dle hustoty.

3

Vše dohromady důkladně propracujte do kompaktní, krásně tvarovatelné a držící hmoty. Dejte do lednice mírně zatuhnout.

4

Následně tvořte v dlaních kuličky a obalujte je ve vybrané ingredienci. Já zvolila Granko a některé kuličky nechala jen tak, bez obalení. Pokud tvoříte kuličky coby jedlý dárek, krásně vypadá, když kuličky namixujete a některé obalíte v Granku, jiné ve tmavém kakau a další zase v cukru. Výborná je i skořice promíchaná s cukrem.

Hotové kuličky skladujte v chladničce.

 Čokoládu na vaření lze zaměnit za mléčnou, milovníci hořké chuti sáhnou po čokoládě s vysokým procentem kakaa. Lanýžky můžete místo rumem ozvláštnit přidáním brandy či whisky.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.