Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct red velvet brownies z červené řepy | recept

Red velvet brownies z červené řepy | recept. Red velvet brownies z červené řepy poslouží jako elegantní moučník, jehož základ tvoří červená řepa, cizrna a další velmi zdravé ingredience. Zeleninu však v tomto dezertu podle chuti ani nepoznáte, hodí se proto i pro ty nejzarytější odpůrce zdravé výživy.

Co je potřeba

  • 1 středně velká vařená červená řepa
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla či kokosového oleje
  • 1/2 hrnku mléka (kravského či rostlinného)
  • 5 lžic kakaa 
  • 1/2 konzervy nakládané cizrny
  • špetka soli
1

Vařenou červenou řepu a scezenou cizrnu vložíme do mixéru, přilijeme mléko a vše rozmixujeme. Následně rozmixovanou směs smícháme s vejcem a rozpuštěným máslem či kokosovým olejem.

2

Poté přidáme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ovesné vločky, třtinový cukr, kakao a špetku soli. Všechny ingredience důkladně rozmícháme. V případě potřeby přilijeme více mléka.

3

Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do formy nebo malého pekáčku vyloženého pečicím papírem.

Red velvet brownies pečeme asi 20–25 minut při teplotě 180 °C. Poté vyzkoušíme pomocí párátka či špejle, zda je moučník upečený, případně jej ještě na 5–10 minut vrátíme do trouby dopéct.

Před krájením necháme moučník vychladnout.

  • Místo cizrny je možné použít sterilované černé nebo červené fazole.
  • Brownies můžete po vychladnutí dozdobit libovolnou polevou, případně posypat čerstvým ovocem (např. malinami či jahodami) nebo čokoládovými pecičkami.
  • Do těsta lze přidat kvalitní hořkou čokoládu nebo nasekané mandle či ořechy.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na zdravý dýňový kompot | recept
Zdravý dýňový kompot | recept. Možná znáte dýňový kompot, do kterého se přidává ananas nebo v horším případě umělé ananasové aroma, které bohužel…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.