Jak upéct red velvet brownies z červené řepy | recept
Red velvet brownies z červené řepy | recept. Red velvet brownies z červené řepy poslouží jako elegantní moučník, jehož základ tvoří červená řepa, cizrna a další velmi zdravé ingredience. Zeleninu však v tomto dezertu podle chuti ani nepoznáte, hodí se proto i pro ty nejzarytější odpůrce zdravé výživy.
Co je potřeba
- 1 středně velká vařená červená řepa
- 1 vejce
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla či kokosového oleje
- 1/2 hrnku mléka (kravského či rostlinného)
- 5 lžic kakaa
- 1/2 konzervy nakládané cizrny
- špetka soli
Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do formy nebo malého pekáčku vyloženého pečicím papírem.
Red velvet brownies pečeme asi 20–25 minut při teplotě 180 °C. Poté vyzkoušíme pomocí párátka či špejle, zda je moučník upečený, případně jej ještě na 5–10 minut vrátíme do trouby dopéct.
Před krájením necháme moučník vychladnout.
Tipy
- Místo cizrny je možné použít sterilované černé nebo červené fazole.
- Brownies můžete po vychladnutí dozdobit libovolnou polevou, případně posypat čerstvým ovocem (např. malinami či jahodami) nebo čokoládovými pecičkami.
- Do těsta lze přidat kvalitní hořkou čokoládu nebo nasekané mandle či ořechy.





Diskuze k článku