Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct slaný závin se zelím | recept na slaný závin z listového těsta

09. Říjen 2020

Slaný závin se zelím | recept na slaný závin z listového těsta s kysaným zelím. Máte rádi slané záviny z listového těsta? Ač už klasické s kečupem, šunkou a sýrem či jinou náplní? Vyzkoušejte i tuto variantu slaného závinu z listového těsta se zelím. Rozhodně nebudete litovat. Spojení listového těsta, pikantnějšího salámu a kysaného zelí je neuvěřitelně dobré.

Co je potřeba

  • 1 balení vyváleného a zarolovaného těsta (běžně k dostání v obchodech) listového těsta
  • 1 balení debrecínky (může být i šunkový salám, šunka, slanina)
  • 1 sáček kysaného zelí
  • koření: pepř, červená paprika, kmín
  • 1 vajíčko na potření těsta
1

Nejprve slijte a propláchněte kysané zelí, aby se zbavilo přílišné kyselosti. Nechejte okapat, případně jemně vyždímejte.

2

Listové těsto posypte kořením a poté rozložte plátky debrecínky či Vámi zvoleného salámu.

3

Posypte kysaným zelím a přeložte do závinu.

4

Takto připravený závin pomažte rozkvedlaným vajíčkem a propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára.

5

Pečte na plechu vyložený pečícím papírem ve vyhřáté troubě cca 30–40 minut na 170 °C.

Jelikož tuk je jak známo nositelem chuti, neváhejte a použijte místo „fit“ debrecínky o něco méně zdravou slaninu. Povýšíte tak závin na naprosto dokonalý.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.