Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit plněné papriky líné kuchařky | recept

Jak uvařit plněné papriky líné kuchařky | recept. Také máte někdy den, kdy se vám nechce nic vařit? A přesto pro klid v rodině musíte? Pak je tento recept právě pro vás. Jednoduché, rychlé, z jednoho hrnce, vše „od oka“ – a chuť jako klasické plněné papriky. Jediné, co se dá pokrmu vytknout, je nepříliš reprezentativní vzhled. 

Co je potřeba

  • mleté maso
  • papriky
  • rajčata
  • cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • bobkové listy
  • hřebíček
  • nové koření
  • cukr
  • volitelně feferonka
1

Cibuli a papriku nakrájejte na proužky. Rajčata sloupněte a rozčtvrťte nebo rychleji a s menší námahou použijte konzervovaná. 

2

Zeleninu promíchejte v pekáčku, ve kterém se bude jídlo připravovat, s kořením, co jste zvyklí dávat do rajské omáčky. Rajskou omáčku ochucují v každé rodině jinak, proto výpis koření berte jen jako orientační.

3

Mleté maso (směs) promíchejte se solí a pepřem. Utvořte z něj libovolně velké šišky nebo  koule.

4

Zvolené tvary z masa položte do pekáčku se zeleninou.

5

Maso překryjte vrstvou zeleniny a vložte do do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte do změknutí a během pečení maso polévejte a stále zakrývejte.

6

Tímto způsobem jdou připravit i plátky vepřového nebo kuřecího masa.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články