Těstoviny s ančovičkami a bylinkovou strouhankou | recept. Rychlých receptů na těstoviny není nikdy dost a je dobré jich mít v zásobě více. Hlavní chuťovou složkou jsou zde ančovičky, jejich slaná chuť je doplněna kyselostí citronové šťávy. Při přípravě těstovin zužitkujete pečivo ze včerejška a voňavé bylinky ze zahrádky. Nespornou výhodou tohoto těstovinového pokrmu je, že je velice rychle hotový a nezašpiníte s ním ani příliš nádobí.
Co je potřeba
Na 2 porce si přichystejte: 200 g špaget (lze použít i jiné těstoviny) lžíce olivového oleje špetka soli
Co budeme potřebovat na ančovičkovou omáčku: šťávu z půlky citronu 1 konzervu ančoviček 1 jarní cibulku 2 lžíce rostlinného oleje
Na bylinkovou strouhanku si připravíme: 1–2 kusy pečiva (dle velikosti) 2 stroužky česneku 5 lžic bylinek (petrželka, rozmarýn nebo jiné oblíbené) 2 lžíce rostlinného oleje
1
Jako první si připravíme bylinkovou strouhanku. Včerejší pečivo, které je gumové ale ne úplně tvrdé, rozmixujeme nahrubo na větší kusy. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm opečeme. Když se česnek rozvoní, přisypeme kusy pečiva a za stálého promíchávání opečeme dozlatova. Mezitím si nasekáme omyté bylinky najemno. Nejvíce se hodí petrželka, ale pokud máte k dispozici jinou bylinku, tak lze petrželku nahradit. Když je strouhanka opečená, stáhneme ji z plamene, nasypeme do misky, přidáme bylinky a promícháme.
2
V dalším kroku si připravíme ančovičkovou omáčku. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a nalijeme k ní dvě lžíce oleje. Cibuli očistíme, nakrájíme ji nadrobno a necháme ji zpěnit na pánvi. Ančovičky nakrájíme na menší kousky a potom je přidáme k cibuli. Společně krátce opečeme, jakmile se ančovičky rozpustí, přidáme citronovou šťávu a zamícháme.
3
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, lehce je osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Následně je rozdělíme na talíře, na ně nandáme několik lžic omáčky, posypeme trochou bylinkové strouhanky a podáváme.
Strouhankou porce jen lehce ozdobte a zbytek nechte na stole, ať si každý doplní podle chuti.
Směs na špagety | recept. Jarní cibulka je sklizená, cibule před uzráním. V kuchyni by se neměla dlouho tepelně upravovat, abychom se nepřipravili o c…
Smetanové špagety s pečenou cuketou a pórkem | recept. Jednoduchých receptů na těstoviny není nikdy dost. Jejich velkou předností bývá především rychl…
Diskuze k článku