Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit těstoviny s ančovičkami a bylinkovou strouhankou

Těstoviny s ančovičkami a bylinkovou strouhankou | recept. Rychlých receptů na těstoviny není nikdy dost a je dobré jich mít v zásobě více. Hlavní chuťovou složkou jsou zde ančovičky, jejich slaná chuť je doplněna kyselostí citronové šťávy. Při přípravě těstovin zužitkujete pečivo ze včerejška a voňavé bylinky ze zahrádky. Nespornou výhodou tohoto těstovinového pokrmu je, že je velice rychle hotový a nezašpiníte s ním ani příliš nádobí.

Co je potřeba

Na 2 porce si přichystejte:
200 g špaget (lze použít i jiné těstoviny)
lžíce olivového oleje
špetka soli

Co budeme potřebovat na ančovičkovou omáčku:
šťávu z půlky citronu
1 konzervu ančoviček
1 jarní cibulku
2 lžíce rostlinného oleje

Na bylinkovou strouhanku si připravíme:
1–2 kusy pečiva (dle velikosti)
2 stroužky česneku
5 lžic bylinek (petrželka, rozmarýn nebo jiné oblíbené)
2 lžíce rostlinného oleje

1
Jako první si připravíme bylinkovou strouhanku. Včerejší pečivo, které je gumové ale ne úplně tvrdé, rozmixujeme nahrubo na větší kusy. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm opečeme. Když se česnek rozvoní, přisypeme kusy pečiva a za stálého promíchávání opečeme dozlatova. Mezitím si nasekáme omyté bylinky najemno. Nejvíce se hodí petrželka, ale pokud máte k dispozici jinou bylinku, tak lze petrželku nahradit. Když je strouhanka opečená, stáhneme ji z plamene, nasypeme do misky, přidáme bylinky a promícháme.
2
V dalším kroku si připravíme ančovičkovou omáčku. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a nalijeme k ní dvě lžíce oleje. Cibuli očistíme, nakrájíme ji nadrobno a necháme ji zpěnit na pánvi. Ančovičky nakrájíme na menší kousky a potom je přidáme k cibuli. Společně krátce opečeme, jakmile se ančovičky rozpustí, přidáme citronovou šťávu a zamícháme.
3
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, lehce je osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Následně je rozdělíme na talíře, na ně nandáme několik lžic omáčky, posypeme trochou bylinkové strouhanky a podáváme.

Strouhankou porce jen lehce ozdobte a zbytek nechte na stole, ať si každý doplní podle chuti.

Autor: marketahoz | Zobrazit autorská práva

foto archiv autorky

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Špagety s pórkem | recept. Jídla z těstovin jsou většinou velmi rychlá. Dají se vymyslet různé netradiční kombinace chutí. V následujícím článku j…