Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit těstoviny s lesními houbami | recept

Těstoviny s lesními houbami | recept. Těstoviny se směsí z lesních hub nepatří mezi fotogenické pokrmy, ale ujišťuji vás, že jejich chutí budete příjemně překvapeni. Těstoviny jsou hotové během chvilky, takže recept je jako stvořený pro dovolenkové vaření na chatě nebo chalupě. Jen nedoporučuji takto upravené těstoviny konzumovat večer, houby by se, vzhledem k jejich obtížné stravitelnosti, na noc jíst neměly.

Co je potřeba

  • 50 g slaniny
  • plátek másla
  • 1 cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • lesní houby (asi tolik, kolik naberete do spojených dlaní)
  • podle potřeby voda
  • těstoviny
1

Začneme nejprve připravovat omáčku, protože houby se musejí alespoň 20 minut povařit. Slaninu pokrájíme na kostky a vypražíme tuk. Tuk slijeme a uchováme na jiné použití. Na pánev přidáme plátek másla a rozkrájenou cibuli. Osmahneme.

2

Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Vybereme si houby aromatické – lišky, různé druhy klouzků, křemenáče apod. Houby přidáme na pánev a posypeme kmínem a černým pepřem. Přikryjeme pokličkou a dusíme. Houby většinou pustí dostatek vody, jestliže se tak nestane, lehce je podlijte vodou. Voda se musí před přidáním smetany vyvařit.

3

Po 10 minutách varu přidejte sůl a smetanu. Vařte dalších 10 minut. Po této době jsou houby měkké. Jídlo podle chuti dokořeňte. Podáváme s uvařenými těstovinami a sypeme natí petržele. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na jejich obalu. Vhodné jsou farfalle, fusilli, hřebeny a jiné zajímavé tvary. Jídlo není vhodné k ohřívání.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články