Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zahušťovat polévky | rady

Jak zahušťovat polévky | rady. Polévky zahušťujeme a zjemňujeme různými způsoby. A protože zahušťování polévek trápí mnohé kuchaře, sepsala jsem základní rady, jakým způsobem můžeme polévky zahušťovat. Tyto recepty patří k těm nejvyužívanějším v českém prostředí.

1

Zahuštění žloutky:

3 žloutky rozmícháme se 2 – 3 lžícemi horké polévky, směs pak vmícháme do polévky. Důležité je, aby se polévka už nevařila.

2

Zahuštění moukou:

40 g másla rozpustíme, přidáme 40 g mouky a za stálého míchání 2 minuty pražíme. Jíšku vlijeme do vývaru a necháme povařit.

3

Zjemňování máslem:

150 g vychladlého másla nakrájíme na kostičky a pomalu vmícháme do horké polévky, dokud se máslo nerozpustí.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákni…
Jak udělat polévku Minestrone | recept
Jak udělat polévku Minestrone | recept. Italové ji říkají velká polévka. Postupujte podle tradičního receptu na přípravku italské polévky Minestrone,…
Jak udělat dýňovou polévku | recept
Jak udělat dýňovou polévku | recept. V Americe se v předvečer svátku všech svatých 31. října, města rozzáří oranžovou a červenou barvou, po ulicích se…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.