Jak zapéct kuřecí prsa v hořčici a sýru | recept
Jak zapéct kuřecí prsa v hořčici a sýru | recept. Kuřecí prsa připravená tímto způsobem zůstanou šťavnatá, nevysuší se. Recept lze různě obměňovat, vyzkoušet můžete různé druhy hořčic a sýrů. Jen kuřecí prsa, pokud možno, nenahrazujte jinou částí kuřete, pro tuto úpravu jsou nejvhodnější. Kuřecí prsa se zapékají nasucho bez tuku, proto je raději pokládejte do pekáčku na pečicí papír, usnadníte si následné umývání a čištění.
Co je potřeba
- kuřecí prsa bez kůže
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1–2 lžíce mléka
- sůl (i bylinková)
- 100 g mozzarelly
- 4 lžíce hladké mouky
- pažitka
Varování
Pozor na to, abyste kuřecí prsa dobře propekli. Vyzkoušejte grilovací jehlou, pokud po zapíchnutí vyteče růžová šťáva, ještě chvilku maso pečte. Ze správně propečeného masa vytéká šťáva čirá.


Diskuze k článku