Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít zdravé účinky kokosové vody

Jak využít zdravé účinky kokosové vody

Kokos – chlupatý velký ořech, napěchovaný pořádnou dávkou enzymů, minerálů, vitamínů, aminokyselin i antioxidantů. Tyhle hodnoty obsahuje zejména kokosová voda, která vyplňuje střed kokosu. Známe také všichni kokosové mléko, které se získává z dužiny kokosového ořechu. Kokosová voda je úžasný nápoj z hlediska prospěchu pro lidský organismus. Výborně hydratuje naše tělo a bezkonkurenčně posiluje jeho imunitu.

1

Energetický nápoj Vyrobte si nápoj plný energie z kokosové vody a zdravých produktů, který vás osvěží a zaručeně bude chutnat. Potřebujete půl hrnku bílého jogurtu, může být i ochucený, jeden banán, 2 lžíce kokosové vody nebo kokosového oleje, 2 lžíce rozemletých lněných semínek. Místo lněných semínek můžete použít mandle, sezamová nebo slunečnicová semínka, ořechy nebo cokoliv podobného máte rádi. Všechno dejte do mixéru a rozmixujte. Nakonec můžete přidat kostky ledu a znovu rozmixovat.

2

Podpořte zvýšení imunity Kokosovou vodou prospějete své imunitě. Značné množství kyseliny laurové, kterou kokosová voda obsahuje, a která má výrazné antibakteriální a antivirové účinky, chrání tělo proti nemocem. Pijte kokosovou vodu a podpořte svou imunitu přírodní cestou.

3

Sportovci, pijte kokosovou vodu Kokosová voda si získává stále větší popularitu u sportovců, kteří upřednostní přírodní cestu hydratace a doplnění energie. Kokosová voda je ryze přírodní nápoj, který obsahuje životně důležité elektrolyty. Ty ovlivňují množství vody v našem těle i svalovou činnost. Zejména při zvýšené fyzické námaze se v našem těle vylučují elektrolyty, které je nutné doplnit tekutinou. Elektrolyty – draslík, vápník, sodík a hořčík na sebe váží vodu a tím spolehlivě hydratují tělo.

4

Pro štíhlou linii Kokosová voda je zlatým klíčem hydratace těla. Ale jak je to s hubnutím? To určitě zajímá velkou část populace. Kokosová voda neobsahuje žádný cholesterol a tuk, urychluje metabolismus. Ale zázraky se nedějí a pokud se budeme přejídat, nebudeme mít dostatek pohybu, nezmůže nic ani kokosová voda. Největším a nepřekonaným faktem zůstává tajemství malých porcí jídla během celého dne. Budiž velká chvála kokosové vodě, která se stává náhradou za přeslazené nápoje plné cukru, konzervantů a tuku. Kokosová voda je osvěžující a chutná skvěle.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.