Jak upéct zdravější dort z kokosové mouky | recept na bezlepkový dort
18. Leden 2021
Jak upéct zdravější dort z kokosové mouky | recept na bezlepkový dort. Pokud si chcete dopřát moučník, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti a zároveň je zdravý a přirozeně bezlepkový, určitě neváhejte vyzkoušet recept na dort z kokosové mouky. Korpus je krásně vláčný s nádechem kokosové chuti, která se skvěle snoubí s krémem z kokosového mléka.
Co je potřeba
Co je potřeba na korpus:
- 3 vejce
- 1/2 hrnku kokosové mouky
- 1/2 hrnku rozehřátého kokosového oleje
- 1/4 hrnku bílého jogurtu
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Na krém budeme potřebovat:
- 1 měkký tvaroh (nejlépe v kostce)
- 1/2 plechovky plnotučného kokosového mléka
- 6 lžic moučkového třtinového cukru
- 2–3 lžíce malinového džemu (není nutný)
- strouhaný kokos a čokoládu na ozdobu
Vejce a bílý jogurt je třeba vyndat včas z lednice, aby při šlehání těsta nezpůsobily opětovné ztuhnutí kokosového oleje.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct jablečné rolky se skořicí zdravěji | 2 recepty
Jablečné rolky se skořicí zdravěji | 2 recepty. Jablečné rolky se skořicí se podobají tradičním skořicovým rolkám, jsou však vláčnější a šťavnatě…
Jak upéct bezlepkový dýňový chléb | recept
Bezlepkový dýňový chléb | recept. Chléb nemusí být vždycky jen slaný. Pokud chcete vyzkoušet něco nevšedního, sladký dýňový chléb bude to pravé. Násle…
Jak na „Kinder mléčný řez“ bez lepku a cukru | recept
„Kinder mléčný řez“ bez lepku a cukru | recept. Pochoutky typu Kinder mléčný řez apod. jsou již podle názvu určené hlavně pro děti. Opravdu však chcet…
Jak upéct bezlepkový ořechový srnčí hřbet | recept
Ořechový srnčí hřbet | recept. Ořechový moučník bez přídavku mouky je bezlepkový. Mohou si ho dopřát i nemocní celiakií nebo lidé nesnášející lepek. P…
Jak upéct bezlepkové borůvkové řezy | recept
Bezlepkové borůvkové řezy | recept. Pokud si chcete připravit chutný moučník z lesních nebo kanadských borůvek v bezlepkové variantě, určitě vyzkoušej…
Diskuze k článku