Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si připravit zábaly na hubnutí

Jak si připravit zábaly na hubnutí

Jak si připravit zábal na hubnutí | návody. Bylo přání zhubnout Vaším novoročním předsevzetím nebo chcete shodit do plavek? Mimo vyváženého jídelníčku a pravidelného pohybu můžete pro podporu a urychlení vyzkoušet také zábaly na hubnutí či proti celulitidě. Návody, jak si připravit domácí zábal na hubnutí, najdete na následujících řádcích.

Co je potřeba

Viz další kroky

1

Zábaly Vám pomohou s redukcí přebytečného tuku na problematických partiích, některé dokonce bojují i proti celulitidě. K přípravě zábalu Vám postačí i ingredience, které máte doma.

2

A jaké zábaly na hubnutí si můžete doma připravit?

Syrovátkový zábal – Pro přípravu syrovátkového zábalu budete potřebovat sušenou syrovátku, kterou seženete v prodejně se zdravou výživou nebo v lékárně. Sušenou syrovátku smíchejte s takovým množstvím vody, aby vznikla hustá kaše. Tu pak naneste na problematické partie a nechte čtvrt hodiny působit. Vaše pokožka bude hladká a lépe prokrvená, což napomůže látkové výměně a detoxikaci organismu. Hubnutí pro Vás pak bude snazší.

3

Zázvorový zábal – Smíchejte lžíci najemno nastrouhaného zázvoru s 5 lžícemi rostlinného tělového oleje (např. mandlového, olivového či avokádového), směs naneste na břicho a vše dobře několikrát obmotejte kolem břicha nejprve potravinovou fólií a poté ještě pro upevnění elastickým obinadlem. Zábal nechte působit nejlépe přes noc. Při pravidelné každodenní aplikaci lze první úbytky tuku na břiše vidět již zhruba po týdnu. 

4

Skořicový zábal proti celulitidě – Skořicový zábal připravíte snadno z ingrediencí, které máte doma. Stačí smíchat 5 lžic mleté skořice s 2 kelímky hustého bílého jogurtu a 1 lžičkou olivového či mandlového oleje. Směs vmasírujte krouživým pohybem do pokožky částí těla postižených celulitidou. Poté tělo obalte potravinovou fólií a nechte směs působit asi půl hodiny. Skořicový zábal si dopřejte 2x týdně. Skořice má schopnost silně prohřívat pokožku, tím se rozšiřují cévy a odbourává tuková tkáň. Zábal je vhodné zkombinovat s pravidelným cvičením.

5

Zábal z bahna z mrtvého moře – Zábal z bahna z mrtvého moře Vám dodá potřebné minerály a další cenné látky, pomůže s detoxikací Vaší pokožky a zbaví Vás přebytečné vody v problematických partiích, tím může zmenšit objem těchto partií. Je vhodný při hubnutí, proti celulitidě i při bolestech kloubů a kožních problémech (např. při akné či lupénce). A jak si zábal připravit? Bahno zahřejte ve vodní lázni na pokojovou teplotu, pak jej pomocí špachtle nebo rukou naneste na celé tělo či na problematické partie, bahno obmotejte potravinovou fólií a zabalte se zhruba na půl hodiny do teplé deky. Pak se osprchujte, další čtvrt hodinu odpočívejte v teple a hodně pijte. Bahenní zábal aplikujte 2x týdně. Bahno z mrtvého moře seženete v drogeriích nebo e-shopech s kosmetikou.

Varování

  • Ověřte si, že netrpíte alergií na žádnou ze složek, které jsou obsažené ve vašem podomácku připraveném zábalu.
  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy
Jak využít arganový olej | rady a tipy. Arganový olej je velmi luxusní a vzácný rostlinný olej používaný v gastronomii i v kosmetice. Lisuje se z plod…
Jak na mýdlové muffiny | DIY
Jak na mýdlové muffiny | DIY
Mýdlové muffiny | DIY. Mýdlové muffiny sice nejsou k jídlu, můžou však posloužit jako krásná dekorace, vůně do šatníku či vhodný dárek pro Vaše blízké…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.