Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rychlou chuťovku z růžičkové kapusty a sýra Grana Padano

Jak na rychlou chuťovku z růžičkové kapusty a sýra Grana Padano

Výrazná a nezaměnitelná chuť drobné růžičkové kapusty je tím pravým základem pro přípravu rychlé chuťovky, jejíž intenzita je podpořena nejen bylinkami a česnekem, ale především aromatickým sýrem Grana Padano. Ten během chvilkového zapečení (gratinování) přemění růžičkovou kapustu v dokonalou chuťovku výtečnou zejména ke kvalitnímu vínu.

Co je potřeba

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • špetka sušeného oregana, bazalky, tymiánu a petrželky
  • 50–70 g najemno nastrouhaného sýru Grana Padano
  • sůl a pepř dle chuti
1

Růžičkovou kapustu očistěte, zbavte nevzhledných lístků, seřízněte košťál a očištěné růžičky pak podélně rozkrojte.

úprava růžičkové kapusty
2

Nakrájené kousky růžičkové kapusty v míse promíchejte s olivovým olejem, prolisovanými stroužky česneku a veškerými sušenými bylinkami. Současně směs dle chuti osolte a opepřete.

Recept z růžičkové kapusty lze obohatit i vlašskými ořechy, které tuto rychlou chuťovku patřičně povznesou.

ochucení kapustiček kořením, česnekem i olivovým olejem
3

Nakonec do mísy přisypte najemno nastrouhaný aromatický sýr Grana Padano a pečlivě promíchejte, aby se každý kousek růžičkové kapusty sýrem dobře obalil.

obalení kapustových růžiček sýrem Grana Padano
4

Následně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, případným zbylým sýrem v míse ochucené růžičkové kapusty na plechu zasypte a takto naplněný plech vložte do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C), kde směs pečte 25–30 minut dokud jednotlivé kousky růžičkové kapusty se sýrem nezezlátnout a nebudou křupavé.

Tuto rychlou a nesmírně delikátní chuťovku podávejte ještě teplou se skleničkou dobrého vína.

rozmístěný ochucených kapustiček na plech a jejich následné upečení

Tipy

  • Z rychlé chuťovky můžete připravit i lehký oběd či večeři. Takto upravená růžičková kapusta je totiž díky své intenzitě a aromatickému sýru Grana Padano skvělou přílohou k jemné bramborové kaši.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články