Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na snídaňové muffiny v podobě zapečené ovesné kaše | recept

Jak na snídaňové muffiny v podobě zapečené ovesné kaše | recept. Ovesná kaše připravená ve formě nápaditých muffinů s určitostí zaujme i děti, které jsou k této zdravé a výživné snídani mnohdy nedůvěřivé. Jedná se totiž o muffiny medově sladké, banánově jemné, lahodně voňavé a především čokoládou doplněné.

Co je potřeba

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 ml mléka
  • 1 zralý banán (čím zralejší, tím sladší a lepší)
  • 1 vajíčko
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce másla
  • plná hrst nasekaných ořechů
  • plná hrst nasekané vysokoprocentní hořké čokolády
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového aroma či extraktu
1

Vejce, med a povolené máslo promíchejte v míse vidličkou.

2

Přidejte rozmačkaný banán s vanilkovým extraktem.

3

Následně zapracujte veškeré suché suroviny jako vločky, oříšky, čokoládu, prášek do pečiva a provoňte skořicí.

4

Vločkovou směs v míse pak nařeďte mlékem a dobře promíchejte.

5

Vzniklé těsto rozdělte do formiček na muffiny vyložené papírovým košíčkem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 25 minut, kdy se muffiny krásně rozvoní, povrch zpevní a lehce se opeče.

  • Muffiny můžete místo čokoládou zpestřit drobným bobulovitým ovocem, kdy například borůvky či černý rybíz vytvoří s banánem, skořicí i vanilkou opravdu výbornou kombinaci.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.