Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pečené jogurtové vločky s borůvkami | recept

Jak připravit pečené jogurtové vločky s borůvkami | recept. A je zde recept na ovesnou kaši povýšenou na příčku nejvyšší. Doslova vychytaná snídaňová pecka, která v podstatě nevyžaduje vaší pozornost. Pouze vstanete, bleskově smícháte potřebné, dáte do trouby a vrátíte se zpět do vyhřáté postele.  Z té vás vytáhne až úžasná vůně pečených vloček ve vanilkou ovoněném jogurtu, což je v kombinaci s přidanými borůvkami něco neuvěřitelného. Tak hurá vstávat a pro lžičku a užít si teplou, sytou a především pohodovou snídani.

Co je potřeba

  • 80 g ovesných vloček
  • 350 g bílého jogurtu
  • 2 – 3 lžíce medu (agávového či javorového sirupu)
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • šťáva a kůra z ½ citronu
  • 100 g borůvek
1

V míse smíchejte vločky, jogurt, med, vajíčka, citronovou kůru i se šťávou a vanilkové aroma. Tedy v podstatě vše kromě borůvek.

2

Ty jemně zapracujte až nyní do promíchané směsi.

3

Jogurtovou vločkovou směs nalijte do menší, papírem vyložené, formy či pekáčku.

4

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚ do jemného zabarvení 35 – 40 minut.

5

A nyní záleží na vás, zda jen pohodově vezmete lžičku, opět se vrátíte do postele a teplé si vychutnáte přímo z pekáčku, nebo esteticky naservírujete do misek. Jemně vychladlé pečené vločky můžete rovněž nakrájet a podávat coby dezert například ozdobené šlehačkou.

Borůvky rozhodně nejsou podmínkou. Zkuste experimentovat a použít například jahody či maliny, perfektní je také kombinace s banánem.  

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.