Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na šťavnatou grilovanou zeleninu v alobalu

Jak na šťavnatou grilovanou zeleninu | recept. Chystáte se na grilování a nevíte co nabídnout vegetariánům a veganům? Nebo byste si dali nějakou netradiční přílohu k masu? Vyzkoušejte tento tip na grilovanou zeleninu, která díky zabalení v alobalu zůstane šťavnatá a přitom chutně opečená.

Co je potřeba

  • gril
  • alobal
  • zelenina dle vašeho výběru: skvěle se hodí brambory, cuketa, lilek, cibule, rajčátka, česnek, paprika, fazolky apod.
  • olej
  • sůl, koření a bylinky
1

Nejdříve nakrájíme cibuli na proužky, brambory na kostičky či čtvrtky, cuketu, lilek, rajčátka na půl kolečka, přidáme zelené fazolky či další vaši oblíbenou zeleninu a dáme na alobal. Přidáme lžíci olivového oleje, čerstvé či sušené bylinky, paprikové koření, osolíme, opepříme a vše promícháme. Zeleninu důkladně zabalíme do alobalu tak, aby nám při grilování nevytekla šťáva.

2

Takto připravený balíček můžeme uložit do lednice a vytáhnout až bude připravený horký gril. Alobal se zeleninou položíme přímo na mřížku grilu a necháme grilovat asi 10 minut. Poté balíček otevřeme a zkontrolujeme, zda se nepřipaluje. Balíček otočíme vzhůru nohama a necháme dále grilovat. Po dalších 10 minutách opět zkontrolujeme a pokud jsou již brambory krásně světle hnědé a cibulka měkká, můžeme podávat.

3

Úspěch je zaručen i u "masožravců". K zelenině můžeme podávat oblíbený dresink, např. z jogurtu, olivového oleje, špetky kari a česneku. Pro vegany připravíme majonézu z bílého tofu, recept najdete zde: Jak používat v kuchyni tofu II | recepty Přeji Vám dobrou chuť a letní pohodu s přáteli či rodinou.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.