Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krupicový nákyp s meruňkami | recept

Jak připravit krupicový nákyp s meruňkami | recept

Krupicový nákyp s meruňkami | recept. Krupicový nákyp s ovocem mají rády především děti. Ovoce do nákypu přidávám podle sezóny, nejoblíbenější jsou meruňky nebo broskve. Hotový nákyp podávám studený jako svačinu. Občas ho ozdobím kakaem, čokoládou nebo šlehačkou.

Co je potřeba

  • ½ l mléka
  • 100 g másla
  • 2 vaječné žloutky
  • sníh ze 2 vaječných bílků
  • ovoce
  • cukr podle chuti
  • hrubá krupice
1

Nejprve si uvaříme z mléka a krupice hustou kaši. Pořádně ji vyšleháme, aby v kaši nezůstaly hrudky. Necháme vychladnout.

2

V misce utřeme máslo s cukrem do pěny. Cukr přidáme podle chuti, můžeme ho nahradit medem nebo třtinovým cukrem.

3

Do téměř studené kaše vmícháme 2 žloutky a dobře promícháme. Pak vešleháme utřené máslo s cukrem. Nakonec přidáme pevný ušlehaný sníh ze dvou bílků.

4

Formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme do ní polovinu kaše a poklademe hustě ovocem. Na ovoce rozetřeme zbylou část krupicové hmoty, uhladíme a poklademe lístky másla. Zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí krájíme.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články