Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit mexický bramborový salát | výborný lehký bramborový salát

Jak připravit mexický bramborový salát | výborný lehký bramborový salát. Recept na mexický bramborový salát určitě vyzkoušejte právě teď, nejlépe totiž chutná jako příloha ke grilovaným masům a sezona grilování pomalu začíná. Salát se může konzumovat i jen tak, samotný. Při dochucování se nebojte zkusit i jiné koření, nebo třeba bylinky. Popusťte uzdu  fantazii a řiďte se svojí chutí.

Co je potřeba

  •  800 g vařených brambor
  •  4 natvrdo uvařená vejce
  •  2 středně velké červené cibule
  •  4 sladkokyselé okurky
  •  1 červená nebo oranžová paprika
  •  150 g vařených červených fazolí
  •  100 g sterilovaných kukuřičných zrn
  •  2 lžíce octa
  •  50 ml oleje
  •  sůl
  •  mletý pepř
1

Brambory uvařte ve slupce den předem, aby měly čas důkladně vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na stejně silné plátky. Dobře to půjde kráječem na vajíčka.

2

Červenou cibuli rozkrájejte na tenká půlkolečka. Konzervovaná kukuřičná zrna a uvařené červené fazole přidejte spolu s cibulí k bramborám. Promíchejte.

3

Sterilované okurky nakrájejte na kousky, malé plody vypadají hezky nakrájené na kolečka. Červenou nebo oranžovou papriku očistěte od semen a vnitřních lišt a též ji pokrájejte na úhledné kousky. Vejce rozdělte na plátky

4

Ochuťte octem, olejem, mletým pepřem a solí. Vše dohromady dobře promíchejte, aby se veškeré ingredience ve směsi rovnoměrně rozptýlily. Salát nechte v chladu uležet a podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zpracovat dýni | rady a návody
Jak zpracovat dýni | rady a návody. Dýně (neboli tykev) je zelenina, která se pěstuje na mnoha zahradách pro své různě barevné a tvarované plody. Dýně…
Jak zpracovat úrodu dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó patří mezi velmi oblíbené odrůdy dýně, neboť má jednak všestranné využití v kuchyni, ale také měkkou slupku, která se nemusí loupat…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.