Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nakládané pikantní buřty | recept

Nakládané pikantní buřty | recept. Nakládané pikantní buřty se skvěle hodí jako silvestrovské pohoštění, ale tento recept jistě využijete třeba jako předkrm i při jiných příležitostech. Připravíte je velmi rychle a jednoduše, a jelikož buřty předem nakrájíte na kousky, budou mnohem rychleji odleželé než třeba utopenci. Postup naleznete v následujících krocích. Kromě špekáčků budete potřebovat jen několik ingrediencí, které máte určitě doma.

Co je potřeba

  • 4 špekáčky
  • 1 cibule
  • 4 nakládané feferonky

Na marinádu si připravíme:

  • 4 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • 1–2 lžíce třtinového cukru
  • sůl, pepř, chilli koření
1

Ingredience na marinádu vložíme do hrnce, vše promícháme a krátce povaříme na mírném ohni. Následně marinádu necháme mírně zchladnout.

2

Špekáčky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme na tenké proužky a feferonky na kolečka. Vše v míse promícháme s připravenou marinádou.

3

Směs můžeme ponechat v míse, kterou zakryjeme a umístíme do lednice. Případně směsí naplníme vhodnou uzavíratelnou zavařovací sklenici a opět ji vložíme do lednice. Nakládané pikantní buřty necháme před podáváním dostatečně odležet – alespoň do druhého dne. Pokud si je připravíme ve větším množství, vydrží nám v lednici dlouhou dobu. Můžeme je tedy kdykoliv využít i jako rychlou večeři.

Nakládané pikantní buřty podáváme s čerstvým chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem.

  • Místo feferonek můžete použít nakládané okurky, výsledný pokrm poté nebude tak pikantní.
  • Do marinády je možné přidat plnotučnou nebo dijonskou hořčici.
  • Pokrm lze ochutit také čerstvými či sušenými bylinkami – např. majoránkou, petrželkou či bazalkou. Skvěle se hodí i kari koření.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct slaný štrúdl | recept
Slaný štrúdl | recept. Připravte si vynikající slaný štrúdl. Přípravu slaného štrúdlu zvládne opravdu každý, navíc jeho náplně lze libovolně měni…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.