Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pomazánku z pečené červené řepy | recept

Pomazánka z červené řepy | recept. Oblíbenost červené řepy v poslední době stoupá, už ji zdaleka neznáme jen v nakládané podobě. Lze ji uplatnit v mnoha různých pokrmech, následující recept představuje pomazánku z pečené řepy. A protože i ve vaření jsou někdy ty nejjednodušší recepty ty nejlepší, tak i zde stačí doplnit pár surovin, které chuť pečené řepy jen lehce doplní. Pokud tuto pomazánku namažete na čerstvé pečivo nebo chléb, sklidíte s ní určitě úspěch i u těch, kdo se neřadí mezi fanoušky řepy.

Co je potřeba

  • 1 červenou řepu
  • 100 g čerstvého sýra
  • špetka soli a pepře
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • bylinky na ozdobu (máta, pažitka či kopr)
1

V prvním kroku si v dostatečném časovém předstihu musíme připravit řepu. Její upečení trvá přibližně hodinu, můžete využít rozpálenou troubu při pečení něčeho jiného. Řepu je třeba lehce omýt, shora ji seříznout, zabalit do alobalu a vložit do trouby. Po přibližně hodině pečení v troubě rozpálené na 180 °C by řepa měla být měkká. Necháme ji vychladnout, případně ji můžeme nechat zabalenou v alobalu a uchovat až tři dni v ledničce.

2

Vychladlou upečenou řepu nastrouháme najemno, případně ji můžeme i rozmixovat. Potom přidáme čerstvý sýr, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme.

3

Česnek zbavíme slupky a prolisujeme do mísy s pomazánkou. Osolíme, opepříme a znovu zamícháme. Vlašské ořechy trochu nasekáme na menší kousky.

4

Bylinky propereme a část jich nasekáme nadrobno, ty přidáme do pomazánky. Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo, posypeme ořechy a ozdobíme zbylými bylinkami a podáváme.

 

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit řepný kečup | recept
Řepný kečup | recept. Červená řepa je velice oblíbenou zeleninou. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, např. kyselinu listovou, řadu minerálních…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.