Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí piškoty | recept

Domácí piškoty | recept. Až vyzkoušíte tento recept na lahodné domácí piškoty, už je nikdy nekoupíte v obchodě. Domácí piškoty jsou voňavé, nejsou tak tvrdé a jejich příprava je velmi snadná a rychlá. Během půlhodinky je hotovo. Doporučuji upéct dvojitou dávku piškotů, jen se po nich zapráší.

Co je potřeba

  • 3 celá vejce
  • 75 g krupicového cukru
  • 70 g polohrubé mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu Maizeny
  • citronová kůra
  • na posyp směs cukru moučky a krupice v poměru 2:1
1

Z vajec oddělíme bílky od žloutků a každé dáme zvlášť. Ke žloutkům přidáme rozstrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, krupicový cukr a ušleháme do pěny. Pak přidáme mouku se škrobem a důkladně promícháme.

2

Bílky ušleháme do pevného sněhu. Sníh musí tvořit špičky, musí být opravdu tuhý, od toho se odvíjí kvalita piškotů.

3

Do utřené žloutkové směsi vyklopíme sníh a vařečkou ho zlehka převracíme a spojíme s těstem. Nemícháme příliš razantně, aby sníh neklesl a hotové piškoty zůstaly nadýchané. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na papír na pečení stříkáme piškoty. Klademe je dále od sebe, pečením nabudou. Výška syrového piškotu by měla být alespoň 0,5 cm.

4

Piškoty na plechu pocukrujeme směsí moučky a krupice, necháme 5 minut a po 5 minutách znovu pocukrujeme. Jakmile se cukr vsákne, piškoty vkládáme do trouby. Troubu předehřejeme na 175 °C a cukrovinky pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí uložíme. Piškoty vydrží až 3 týdny.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirka K.

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články