Co je potřeba

  • 3 celá vejce
  • 75 g krupicového cukru
  • 70 g polohrubé mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu Maizeny
  • citronová kůra
  • na posyp směs cukru moučky a krupice v poměru 2:1
1

Z vajec oddělíme bílky od žloutků a každé dáme zvlášť. Ke žloutkům přidáme rozstrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, krupicový cukr a ušleháme do pěny. Pak přidáme mouku se škrobem a důkladně promícháme.

2

Bílky ušleháme do pevného sněhu. Sníh musí tvořit špičky, musí být opravdu tuhý, od toho se odvíjí kvalita piškotů.

3

Do utřené žloutkové směsi vyklopíme sníh a vařečkou ho zlehka převracíme a spojíme s těstem. Nemícháme příliš razantně, aby sníh neklesl a hotové piškoty zůstaly nadýchané. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na papír na pečení stříkáme piškoty. Klademe je dále od sebe, pečením nabudou. Výška syrového piškotu by měla být alespoň 0,5 cm.

4

Piškoty na plechu pocukrujeme směsí moučky a krupice, necháme 5 minut a po 5 minutách znovu pocukrujeme. Jakmile se cukr vsákne, piškoty vkládáme do trouby. Troubu předehřejeme na 175 °C a cukrovinky pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí uložíme. Piškoty vydrží až 3 týdny.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (7 votes)