Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept

Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept. Jemná cuketa spolu s chuťově výrazným aromatickým parmazánem zakomponovaným do smetanově jemné ricotty je náplní, která z lahodně křupavé galetky vykouzlí pokrm opravdu vysokých kvalit.

Co je potřeba

  • 1 kupované, již vyválené listové těsto
  • 2 menší cukety
  • 100 g ricotty
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky citronové kůry
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 vajíčko na potření těsta
1

Cukety omyjte, škrabkou na brambory nastrouhejte na dlouhé širší plátky a jemně je osolte a opepřete.  

2

Ricottu promíchejte v misce s parmazánem, prolisovaným česnekem, bazalkou i citronovou kůrou. Krémovou směs dle chuti osolte a opepřete.

3

Listové těsto rozložte a jeho střed potřete ochucenou náplní z ricotty, přičemž přibližně 5 centimetrové okraje nechejte volné, nenamazané.

4

Na náplň poté vyskládejte okapané plátky cuket.

5

Volné okraje těsta přeložte přes cukety ke středu.

6

Na závěr povrch těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a takto připravené vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C). Pečte dozlatova přibližně 30 minut.

Před servírováním můžete galetku posypat čerstvými lístky bazalky a delikátně posypat nahrubo nasekanými lískovými oříšky.

  • Pro umocnění výrazné chuti promíchejte parmazán i se samotnými cuketami. Aromatický sýr tak  prostoupí opravdu každým kouskem křupavé galetky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.