Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit tapiokový pudink | recept

Tapiokový pudink | recept. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové, jedná se o škrob získaný z kořene manioku. Nejenže je tapioka zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu, ale je také přirozeně bezlepková a neobsahuje ani jiné alergeny. Tapiokový škrob můžeme zakoupit v sypké formě nebo ve formě perliček různých velikostí. Právě z tapiokových perel jednoduše připravíme výborný přírodní pudink.

Co je potřeba

  • 100 g tapioka perel
  • 700 ml mléka (lze použít i rostlinné, nejlépe kokosové)
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce medu
  • ovoce, případně jedlé květy na ozdobení

Uvedené množství je pro 5 osob.

1

Tapiokové perly zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Po nabobtnání zbylou vodu slijeme a perly přemístíme do dvouplášťového hrnce (mlékovaru).

2

K perlám přilijeme 700 ml mléka. Použít můžeme mléko kravské či kozí, výborně se však hodí i mléka rostlinná a to především kokosové, které zvýrazní exotickou chuť pudinku.

3

Přidáme dvě lžíce datlového sirupu a jednu lžíci medu. Za občasného míchání přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut do zhoustnutí konzistence pudinku. Postupně zahříváním všechny kuličky zprůhlední.

4

Hotový pudink přelijeme do misek nebo sklenic a ozdobíme sezonním ovocem a jedlými květy. Můžeme přidat i husté smoothie například z banánu a lesních plodů. Tapiokový pudink je velmi lahodný teplý i vychlazený. Nechte si chutnat.

Autor: Mef
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zpracovat hložinky | recepty
Jak zpracovat hložinky | recepty. Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají. Pokud si nevíte rady, jak je zpracovat, máme pro…
Jak zpracovat úrodu dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó patří mezi velmi oblíbené odrůdy dýně, neboť má jednak všestranné využití v kuchyni, ale také měkkou slupku, která se nemusí loupat…
Jak upéct houbové pirohy | recept
Houbové pirohy | recept. Pirohy mají mnoho variant náplní i těsta, z něhož se připravují. My si usnadníme práci a připravíme si pirohy z koupeného lis…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.