zelenina

Jak připravit kantonskou rýži | recept

Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné rodiny, neboť kniha je určena pro veřejné stravování a recepty jsou pro příliš velký počet porcí....

Jak připravit zapečená rajčata s mletým masem | recept

Zapečená rajčata s mletým masem | recept. Papriky plněné mletým masem jsou všeobecně známé, ale vyzkoušeli jste někdy rajčata? Jsou výborná a pro strávníky s citlivým zažíváním stravitelnější než paprikové lusky. Rajčata mají příjemnou kořenitou...

Jak zavařit zeleninovou směs na rizoto či k masu | recept

Zavařená zeleninová směs na rizoto či k masu | recept. Domácí zeleninová směs v kuchyni najde uplatnění při přípravě velkého množství jídel. Využijte dostatku levné zeleniny na trhu a udělejte si několik skleniček zeleninové směsi do zásoby. Recept...

Jak naložit papriku v oleji | recept

Jak naložit papriku v oleji | recept. V období, kdy je dostatek levné čerstvé papriky, je výhodné si udělat zásoby na zimu. Papriku můžeme různými způsoby nakládat do nálevu. Vyzkoušený a oblíbený způsob je konzervace ve sladkokyselém nálevu s...

Jak naložit bílé papriky s hlávkovým zelím | recept

Jak naložit bílé papriky s hlávkovým zelím | recept. Máte-li štěstí a povedlo se vám vypěstovat či levně koupit větší množství paprik a není ve vašich silách je zkonzumovat zasyrova, zkuste nakládané papriky se zelím. V zimě přijdou vhod. Recept je...

Jak připravit salsu z rajčat a paprik | recept

Salsa z rajčat a paprik | recept. Salsa je omáčka původem z Mexika, základem jsou rajčata. Salsa má hrubší konzistenci, obsahuje drobné kousky zeleniny a většinou je ostré chuti po chilli papričkách. Je výborná jako příloha ke grilovaným masům i jen...

Jak udělat houbový sulc | recept

Houbový sulc | recept. V místech s dostatkem dešťových srážek se začínají objevovat houby, a proto s předstihem nabízím recept na jejich zpracování. Má tu výhodu, že zpracujete loňskou zásobu nakládaných hub a pokud již žádnou nemáte, lze sulc...

Jak udělat sušené ovocné placky | recept

Sušené ovocné placky | recept. Sušení je nejstarší a nejlevnější způsob konzervace. Dnes, když jsou rozšířeny domácí sušičky, je to i pohodlnější oproti dřívějšímu sušení v troubě nebo na vzduchu. Sušit se dá zelenina, houby, ovoce i maso. V...

Jak připravit salát z kuřecího masa, okurek, rajčat a brambor | recept

Salát z kuřecího masa, okurek, rajčat a brambor | recept. Někdy se stane, že zbyde část pečeného kuřete od oběda. Poradíme vám, jak přidáním několika dalších ingrediencí během chvilky připravíte chutný salát. Salát se hodí jako lehký oběd nebo...

Jak usmažit sekaný vepřový řízek s celerem | recept

Sekaný vepřový řízek s celerem | recept. Mleté maso, ochucené celerem a upravené jako řízek je šťavnaté, křehké a chutná jak teplé, tak studené. Po odležení vymizí typická chuť celeru a zbyde jen příjemně kořeněná chuť. Sekaný řízek s bramborem nebo...

Stránky