zelenina

Jak namíchat pestrý zeleninový salát s vejci | recept

Pestrý zeleninový salát s vejci | recept. Tento neobvyklý salát vás zaujme barevností a netradiční kombinací zeleniny. Salát pro lepší propojení chutí potřebuje několik hodin odležet v chladu a v dobře utěsněné nádobě vydrží i dva dny. Vejce se...

Jak upéct pizzu z polenty | recept

Pizza z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný pokrm i jako příloha k masu nebo zelenině. Polenta se hodí také pro pečení různě obložených zeleninových koláčů, jakési...

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak uvařit ředkvičky na smetaně | recept

Ředkvičky na smetaně | recept. Tomuto receptu jsem nedávala žádnou šanci na trvalé zařazení do domácího jídelníčku, přece jen vařená ředkvička… Po vyzkoušení jsem změnila názor, při nadúrodě ředkviček se dají takto netradičně zpracovat. Rychlý...

Jak jíst dostatek vlákniny

Jak jíst dostatek vlákniny | rady a tipy. Vláknina je nestravitelná část rostlinných zdrojů potravy. Důležitá je kvůli podpoře vyprazdňování, čištění střev od zbytků, podporuje tvorbu správného střevního mikrobiomu, napomáhá tvorbě vitamínů, pomáhá...

Jak připravit velikonoční vaječnou tlačenku | recept

Velikonoční vaječnou tlačenku | recept. Vaječnou tlačenku je výhodné připravovat o Velikonocích. Elegantně se zbavíte vykoledovaných vajec a ještě si pochutnáte. Abyste ze všedního jídla vykouzlili velikonoční, do aspiku zalijte celá vejce uvařená...

Jak připravit hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept

Hovězí závitky s hlávkovým zelím a žampiony | recept. Tato úprava hovězího masa je uvedena v Recepturách teplých pokrmů pod názvem Kručeniky volyňské. Recept mě zaujal a vyzkoušela jsem ho. Místo konzervovaných žampionů, které jsou uvedeny v receptu...

Jak na krůtí kousky na kari | recept

Krůtí kousky na kari | recept. Jak známo, krůta má devatero mas, proto je velice variabilní při zpracování. Navíc je nepoměrně zdravější než kuře, je málo tučná a obsahuje vysoký podíl bílkovin. Někteří odborníci ji dokonce řadí mezi superpotraviny...

Jak uvařit polévku z řapíkatého celeru | recept

Polévka z řapíkatého celeru | recept. Polévka nemusí být pouze prvním chodem před hlavním jídlem, může být také chutnou a lehkou večeří, zvláště v zimě dokáže prohřát lépe než čaj. Vyzkoušejte polévku z řapíkatého celeru. Recept je z kategorie pro...

Jak připravit krůtí gyros | recept

Krůtí gyros | recept. Krůtí maso má oproti oblíbenému kuřecímu lepší nutriční hodnoty, někteří odborníci ho dokonce označují za superpotravinu, a je tudíž nepoměrně zdravější. Navíc jeho příprava nevyžaduje ani více pozornosti ani času, určitě si ho...

Stránky