Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept. Tyto  barevné kuličky z meruněk a kokosu jsou nejen vynikajícím, ale i zdravým mlsáním. Bez výčitek si tak můžete dopřát neskutečně šťavnaté, zázvorem a rumem provoněné kuličky, které jsou, díky přidanému medu, sladké tak akorát.

Co je potřeba

Z uvedeného množství připravíte cca 30 kuliček

  • 150 g sušených meruněk
  • 50 ml rumu na naložení meruněk
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 1–2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu či aroma
  • ½ lžičky kurkumy
  • 50–70 g strouhaného kokosu na obalení kuliček
1

Nejlépe den předem či alespoň pár hodin před samotnou přípravou kuliček sušené meruňky nakrájejte na drobnější kousky a naložte je do rumu.

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept
2

Naložené meruňky (i s případným zbylým rumem) přemístěte do výkonného mixéru, přisypte k nim kokos a přidejte najemno nastrouhaný zázvor. Množství zázvoru upravte dle své chuti. Vše společně mixujte do hladké hmoty.

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept
3

V míse pak dochuťte medem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a kurkumou.

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept
4

Důkladně propracujte do tvárného, měkkého a kompaktního těsta a nechejte v lednici přibližně 2 hodiny odležet. Pokud by bylo těsto příliš lepivé, dodejte trochu kokosu.

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept
5

Z vychlazeného těsta tvořte v dlaních malé kuličky a obalujte je v nastrouhaném kokosu.

Takto připravené krásně barevné a lahodně šťavnaté kuličky skladujte v chladu. Před prvním ochutnáním je doporučuji nechat alespoň den odležet, aby se veškeré chutě vzájemně propojily.

Jak na meruňkovo-kokosové kuličky se zázvorem | recept

Tipy

Místo medu lze do kuliček použít jakýkoliv sladký sirup. Výtečný je javorový, ale ani čekankový či agávový nemusí být v kuličkách špatný.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články