Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rebarborový cheesecake

Sezóna rebarbory se již blíží, seznamte se tedy včas s možnostmi, jak tuto zeleninu dále využít. Pokud jste ještě nezkoušeli připravit z rebarbory cheesecake, určitě to brzy napravte. Rebarborový cheesecake vyniká příjemnou nakyslou a svěží chutí. Navíc je vhodné rebarboru kombinovat s ingrediencemi, jež obsahují vápník (v tomto případě s tvarohem), neboť rebarbora na sebe vápník váže a tělo jej pak nemůže využívat.

Co je potřeba

Na korpus budeme potřebovat:

  • 200 g špaldových nebo jiných zdravějších sušenek
  • 100 g změklého másla
  • špetka soli

Na krém budeme potřebovat:

  • 200 g očištěné rebarbory
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 měkké tvarohy v kostce
  • 1 BIO vanilkový cukr
1

Nejprve připravíme následujícím způsobem korpus: Sušenky rozmixujeme, posléze přidáme změklé máslo a špetku soli a vše důkladně promícháme. Hmotu vmačkáme na dno dortové formy a vytvoříme vyšší okraje. Nakonec korpus vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme jej asi 10 minut.

2

Mezitím nakrájíme rebarboru na malé kousky a podusíme ji v hrnci spolu s třtinovým cukrem doměkka. V případě potřeby podlijeme rebarboru trochou vody. Rebarborovou náplň následně necháme mírně zchladnout.

3

Do mísy s rebarborou rozklepneme vejce, přidáme tvaroh a vanilkový cukr. Vše ušleháme pomocí elektrického šlehače a krém poté rovnoměrně rozetřeme na připravený korpus.

Cheesecake vrátíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme jej ještě asi 30–40  minut.

4

Před krájením necháme rebarborový cheesecake zcela vychladnout (nejlépe pak ještě ztuhnout v lednici). Servírujeme jej samotný, případně s ovocem (např. jahodami) nebo třeba s vanilkovou zmrzlinou.

 

Můžete použít i mraženou rebarboru z minulé sezóny.

Do rebarborového krému se skvěle hodí také mletá skořice.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.