Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na zapečený kuskus s mozzarellou | recept

Zapečený kuskus s mozzarellou | recept. Tip na jednoduchý oběd do krabičky, který vám nezabere moc času. Kombinace celozrnného kuskusu ovoněného česnekem, olivovým olejem, čerstvými i sušenými rajčaty s rozpečenou mozzarellou a čerstvou bazalkou je opravdový balzám na duši během uspěchaného pracovního dne. Vyzkoušejte zapečený kuskus s mozzarellou, tento pokrm vám určitě zachutná.

Co je potřeba

1 porce:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 3 – 4 ks cherry rajčat
  • 1 – 2 ks sušených rajčat v oleji
  • 50 g celozrnného kuskusu
  • sůl, pepř, tymián, čerstvá bazalka
  • 1 balení mozzarelly
1

Na oleji necháme rozvonět česnek nastrouhaný na tenké plátky. Přidáme pokrájená čerstvá i sušená rajčata a orestujeme. Přidáme opláchnutý celozrnný kuskus, sůl, pepř a bylinky a orestujeme, aby nasál všechny chutě. Podlijeme vodou a provaříme asi 2 – 3 minuty do poloměkka.

2

Směs přendáme do zapékací mísy a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme asi 10 – 12 minut při teplotě 180 °C. Ať vám chutná!

Denisa Koloničná, DiS. – nutriční terapeutka

Spolupráce s nutričním terapeutem vede k osvojení správných stravovacích návyků, které jsou dlouhodobě udržitelné a příznivě ovlivní Vaše zdraví.

Množství energie a živin na 1 porci:

  • 2300 kJ
  • 28 g Bílkoviny
  • 37 g Sacharidy
  • 32 g Tuky

Pro lehčí variantu můžete použít i mozzarellu light:

  • 2000 kJ
  • 30 g Bílkoviny
  • 37 g Sacharidy
  • 21 g Tuky
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na bulgurový salát | recept
Bulgurový salát | recept. Lehký bulgurový salát je výborný jako lehký oběd nebo večeře. Oříšková chuť pšeničného bulguru s opečeným kuřecím masem, svě…
Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Tipy na rajčatovou omáčku pro kuchařské začátečníky. Rajčatová omáčka nemusí nutně být tou „rajskou“, která českého strávníka provází od mateřské škol…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.