Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit jogurtový zákusek z tradičních perníků

Jak připravit jogurtový zákusek z perníků | recept na zákusek připravený z tradičního perníku a jogurtu. Tradiční perník s marmeládovou náplní a polevou zná každý z nás již z dětství, kdy převážně po Mikuláši tvořil významnou část školních svačin či snídaní. Vyzkoušejte tyto tradiční slepované perníky s marmeládou použít i netradičně a připravit si z nich jednoduchý jogurtový zákusek.

Co je potřeba

Uvedené množství je do formy o velikosti  11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).

  • 3 ks perníků s marmeládovou náplní a polevou
  • 400 ml bílého tučného, smetanového jogurtu
  • 1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker – příprava za studena)
  • 1 lžíce medu či cukru
1

Perníky nakrájejte na plátky široké cca 0,5 cm.

2

Dle návodu na obalu připravte jogurtovou želatinu.

3

Po jejím vymíchání dohladka do ní přidejte med. Dle Vaší chuti můžete přidat i více než uvedenou 1 lžíci.

4

Formu vyložte alobalem, ten potřete menší vrstvou jogurtové želatiny a vyskládejte první vrstvu nakrájených perníků.

5

Pak na ně rovnoměrně přidejte další vrstvu želatiny, tentokrát silnější, než prvotní na alobalu a vyskládejte druhou vrstvu nakrájených perníků.

6

Naneste finální vrstvu, tedy jogurtovou želatinu, přikryjte alobalem a nechejte v chladu do druhého dne navlhnout a ztuhnout.

7

Zákusek pak servírujte například posypaný nastrouhaným perníkem.

Pokud jogurtovou želatinu ochutíte namísto medu marmeládou, nejlépe červenou (jahodová, rybízová, višňová), získáte zajímavě barevnou variantu připraveného zákusku.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat dezert z vodky | recept
Jak udělat dezert z vodky | recept. Specifická chuť vodky se používá pro výrobu celé spousty míchaných nápojů či známých „křídel“. Vodku ale tentokrát…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.