Jak připravit jogurtový zákusek z perníků | recept na zákusek připravený z tradičního perníku a jogurtu. Tradiční perník s marmeládovou náplní a polevou zná každý z nás již z dětství, kdy převážně po Mikuláši tvořil významnou část školních svačin či snídaní. Vyzkoušejte tyto tradiční slepované perníky s marmeládou použít i netradičně a připravit si z nich jednoduchý jogurtový zákusek.
Co je potřeba
Uvedené množství je do formy o velikosti 11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).
3 ks perníků s marmeládovou náplní a polevou
400 ml bílého tučného, smetanového jogurtu
1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker – příprava za studena)
1 lžíce medu či cukru
1
Perníky nakrájejte na plátky široké cca 0,5 cm.
2
Dle návodu na obalu připravte jogurtovou želatinu.
3
Po jejím vymíchání dohladka do ní přidejte med. Dle Vaší chuti můžete přidat i více než uvedenou 1 lžíci.
4
Formu vyložte alobalem, ten potřete menší vrstvou jogurtové želatiny a vyskládejte první vrstvu nakrájených perníků.
5
Pak na ně rovnoměrně přidejte další vrstvu želatiny, tentokrát silnější, než prvotní na alobalu a vyskládejte druhou vrstvu nakrájených perníků.
6
Naneste finální vrstvu, tedy jogurtovou želatinu, přikryjte alobalem a nechejte v chladu do druhého dne navlhnout a ztuhnout.
7
Zákusek pak servírujte například posypaný nastrouhaným perníkem.
Pokud jogurtovou želatinu ochutíte namísto medu marmeládou, nejlépe červenou (jahodová, rybízová, višňová), získáte zajímavě barevnou variantu připraveného zákusku.
Domácí žloutkové věnečky | recept. Žloutkové věnečky patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cukrářské výrobky. Kvalitní věneček z poctivých surovin není…
Zapečené třešně v perníku | recept. Když je nadúroda třešní, přijde vhod každý nový recept na jejich zpracování. Letos jsem poprvé zkusila tento rychl…
Jak udělat dezert z vodky | recept. Specifická chuť vodky se používá pro výrobu celé spousty míchaných nápojů či známých „křídel“. Vodku ale tentokrát…
Jak na nepečený sladký salám se sušeným ovocem | recept na nepečený dezert na zužitkování zbytků po vánočním pečení. Je po Vánocích a spíže jsou často…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku