Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept. Vynikající řezy doslova napěchované oříšky, čokoládou a máslovou sušenkou.  Dezert je nepečený, a neskutečně snadný a rychlý na přípravu. Patří k mým favoritům a věřím, že si ho zamilujete i vy. 

Co je potřeba

  • 200 g jakýchkoliv oříšků (jednodruhové či mix)
  • 200 g klasických máslových sušenek
  • 200 g čokolády na vaření
  • 150 g másla
  • 2 vajíčka
  • 1 žloutek
  • 6 lžic krupicového cukru
1

Ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
2

Zatímco se čokoláda rozpouští, nadrťte sušenky na větší kusy.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
3

 Připravte si i oříšky, které nahrubo nasekejte.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
4

Vajíčka, žloutek a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
5

Rozpuštěnou máslovou čokoládu přelijte do větší mísy a přidejte k ní vaječnou pěnu. Před přidáním vaječné pěny nechejte rozpuštěnou čokoládu malinko vychladnout. Opravdu stačí chvilka, aby nezačala znovu tuhnout.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
6

Jemně promíchejte a přidejte nasekané sušenky a oříšky.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
7

Vše dohromady propracujte do polotekuté, krásně lesklé hmoty.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept
8

Směs nalijte do alobalem vyložené formy, nejlépe s rovnými boky a odložte do lednice přes noc ztuhnout. Krájejte ostrým nožem namočeným ve vodě a sami si zvolte, zda vykrájíte obdélníčky či čtverečky. Před podáváním můžete dezert ještě posypat tmavým kakaem.

Jak připravit nepečené čokoládovo-ořechové řezy se sušenkou | recept

Tipy

Samozřejmě experimentům se meze nekladou. Samotnou mě v rámci ochutnávání napadlo, že by stálo za vyzkoušení máslové sušenky vyměnit za oblíbené karamelizované Lotus sušenky.  I s čokoládou můžete být kreativní a  přidat do řezů mléčnou čokoládou namísto čokolády na vaření, či kombinaci půl na půl.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články