Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kroupový trhanec | recept

Kroupový trhanec | recept. Kroupový trhanec je levné, snadné a poměrně zdravé jídlo. Chcete-li ho mít ještě zdravější, sádlo zaměňte za olej a uzené maso může být třeba krůtí nebo kuřecí. Nejlépe chutná čerstvě upečený, ještě teplý. Studený také není špatný, ale je tužší, než právě vytažený z trouby. Pokrm chutí připomíná bramboráky.

Co je potřeba

  • 150 g  vařených krup
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • špetka majoránky
  • sůl
  • tuk na vymazání pekáče
1

Den předem namočte propláchnuté kroupy do studené vody a nechte přes noc stát. Druhý den je uvařte doměkka a rozmixujte.

2

Na suché pánvi opražte ovesné vločky dozlatova. Vločky míchejte, snadno se připálí. Opražené přidejte do misky ke kroupám.

3

Libové uzené maso nakrájejte na malé kousky a přidejte spolu s celým vejcem, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí do misky.

4

Vše dohromady dobře vymíchejte. Vznikne hustější hmota. Podle chuti ji můžete okořenit i jiným kořením, hodí se mletý černý pepř. Majoránku lze nahradit saturejkou, tymiánem nebo dobromyslí.

5

Pekáč vymažte tukem (doporučuji sádlo) a hmotu na něj v tenké vrstvě rozetřete. Pečte v troubě při 220 °C do zrůžovění. Horké natrhejte na kousky a ihned podávejte. Jako příloha se hodí zeleninový salát. Trhanec můžete jíst samotný a zapíjet mlékem.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Lubomír Homola (neověřeno) | Po, 06/17/2019 - 11:58

Celkom som sa pobavil...Chcete-li ho mít ještě zdravější, sádlo zaměňte za olej :-):-):-)

Další zajímavé články

Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…