Co je potřeba

  • 150 g  vařených krup
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • špetka majoránky
  • sůl
  • tuk na vymazání pekáče
1

Den předem namočte propláchnuté kroupy do studené vody a nechte přes noc stát. Druhý den je uvařte doměkka a rozmixujte.

2

Na suché pánvi opražte ovesné vločky dozlatova. Vločky míchejte, snadno se připálí. Opražené přidejte do misky ke kroupám.

3

Libové uzené maso nakrájejte na malé kousky a přidejte spolu s celým vejcem, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí do misky.

4

Vše dohromady dobře vymíchejte. Vznikne hustější hmota. Podle chuti ji můžete okořenit i jiným kořením, hodí se mletý černý pepř. Majoránku lze nahradit saturejkou, tymiánem nebo dobromyslí.

5

Pekáč vymažte tukem (doporučuji sádlo) a hmotu na něj v tenké vrstvě rozetřete. Pečte v troubě při 220 °C do zrůžovění. Horké natrhejte na kousky a ihned podávejte. Jako příloha se hodí zeleninový salát. Trhanec můžete jíst samotný a zapíjet mlékem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)