Co je potřeba

Suroviny:
• hořká čokoláda (60–80%)
• smetana (12%)
• špetka skořice

1

Pokud chcete mít opravdu dobrou vánoční čokoládu, kupte si kvalitnější čokoládu, nejlépe tu s vysokým obsahem kakaa. V rozpuštěném stavu je její chuť výrazně lepší a navíc tvoří i aroma čokolády.

2

Čokoládu nejprve nalámejte či nastrouhejte.

3

Smetanu si ohřejte těsně pod bod varu (tzn. smetana bude vřít, ale nebudou se vytvářet bublinky).

4

Hrnec se smetanou vezměte z plotny a přidejte nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu. Pomocí metličky ji neustále míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

5

Pokud máte možnost, nechejte horkou čokoládu 3 hodiny odležet v lednici a poté ji znovu ohřejte a podávejte se špetkou skořice.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.4
Average: 4.4 (10 votes)