Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zázvorové svařené víno

Jak připravit zázvorové svařené víno | recept na domácí svařák se zázvorem. Když se dvě věci, které samy o sobě zahřejí, spojí dohromady, vznikne z toto svařené zázvorové víno, které tradiční svařák strčí hravě do kapsy. Zahřejte totiž dvojnásobně. Na plné čáře vyhraje i netradiční bílou variantou. Vyzkoušejte a připravte si opravdu chuťově lahodné svařené bílé víno se zázvorem. Stojí to za to.

Co je potřeba

  • ½ jablka
  • ½ hrušky
  • ½ pomeranče
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 700 ml bílého vína
  • 2 lžíce krystalového cukru (či medu)
  • 50 ml broskvového džusu
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 snítky skořice
  • 5 hřebíčků
  • 50 g sušených brusinek
1

Nejprve si připravte veškeré potřebné suroviny. Ovoce nakrájejte na kousky a zázvor na menší kostičky. Pro intenzivnější chuť můžete zázvor i nastrouhat. Na talíř si rovnou připravte i další suroviny, jako koření a brusinky.

2

Do hrnce nalijte víno a džus, oslaďte cukrem či medem a vsypte připravené ovoce s kořením a zázvorem. Společně nechejte pozvolna, na mírném plameni, ohřívat přibližně 30 minut, aby se chutě dostatečně propojili. Nepřesáhněte při tom ale bod varu.

3

Teplý zázvorový svařák podávejte s kousky čerstvého ovoce, případně kořením.

Množství cukru záleží jednak na Vaší chuti a jednak na zvoleném typu vína. Pokud použijete sladší druh vína, cukr možná nebudete ani potřebovat. Pokud tedy nejste milovníkem vyloženě sladkého svařáku.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články