Co je potřeba

  • zelenina
  • papírový sáček
  • ubrousky
  • ocet
  • nerezový nůž nebo vidlička olej
1

Zeleninu uložte s ubrouskem

Jemné papírové ubrousky absorbují vlhkost, a proto přihrádku se zeleninou v ledničce vyložíme ubrousky. Vlhkost totiž zelenině vůbec nesvědčí a rychleji se kazí, plesniví. Když ubrousky zvlhnou, vyměňte je. Místo ubrousků je možné vložit mezi zeleninu dvě nové houbičky na nádobí. Ty dovedou spolehlivě natáhnout vlhkost. Po čase z nich vlhkost vymačkejte do dřezu a znovu použijte. Zelenina vám vydrží déle čerstvá.

2

Listový salát do pytle

Igelitový sáček nepropouští vzduch a tvoří se v něm bakterie, salát v něm vadne a chytá sliz po několikadenním skladování. Přendejte hlávkový salát do papírového pytle a dejte do ledničky. Salát potřebuje vzduch a papírový sáček jej propustí. Zvadlé a bezbarvé venkovní listy hned neodstraňujte, udrží tak vnitřní listy salátu křupavé.

3

S vidličkou na čerstvost zeleniny

Kapusta, čínské zelí a jíná čerstvá listová zelenina zůstane šťavnatá a svěží, když ji uložíte do ledničky společně s vidličkou nebo nožem z nerezové oceli. Sáček, ve kterém jste ji koupili otevřete a jednoduše tam vložte příbor a zavřete.

4

Na oloupané brambory ocet

Oloupali jste pracně brambory a zjistíte, že je jich moc a všechny nevyužijete? Syrové oloupané brambory dejte do misky se studenou vodou a přidejte pár kapek octa. V chladničce takhle vydrží až 4 dny.

5

Naleštěte vejce olejem

Je to snadné. Vezměte každé vejce a otřete jej ubrouskem namočeným v rostlinném oleji. Uložte do ledničky. Tím prodloužíte trvanlivost vajec o další 4 týdny.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.857145
Average: 4.9 (7 votes)