Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pomazánku z kozího sýru | recept

Jak udělat pomazánku z kozího sýru | recept. Kozí sýr je zdraví prospěšný přírodní produkt, který se stále více prosazuje v české kuchyni. Pomazánka z kozího sýru podávaná na krajíci čerstvého chleba a se ředkvičkami – to je lahůdka, kterou si teď můžete díky tomuto receptu dopřát i vy.

Co je potřeba

1 polévková lžíce sezamových semínek
1 polévková lžíce oloupaných lískových oříšků
1 lžíce kmínu
½ kávové lžičky soli
200 g kozího žervé
3 – 4 lžíce mléka
ředkvičky a chleba

1

1 polévkovou lžíci sezamových semínek, 1 polévkovou lžíci oloupaných lískových oříšků a 1 lžíci kmínu položte na pánev a zlehka směs zahřejte, dokud se z ní nezačne uvolňovat vůně.

2

Směs z pánve nasypte do mísy či hmoždíře, přidejte ½ kávové lžičky soli a vše řádně rozdrťte.

3

Připravte si mísu a v ní rozšlehejte 200 g kozího žervé se 3 – 4 lžícemi mléka. 

4

Kozí žervé s mlékem smíchejte se směsí oříšků, sezamových semínek a kmínu a dozdobte mátovými lístky.

5

Pomazánku z kozího sýru podávejte na chlebu, pomazánka nejlépe chutná s ředkvičkami.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak usmažit kosmatice z akátových květů
Kosmatice jsou smažená květenství černého bezu nebo akátu v těstíčku. Známější je užití černého bezu, ale akát je nadýchanější, jemnější a nemá bezovo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.