Co je potřeba

  • 50 ml vychladlé kávy (můžete připravit espresso, případně hodně silnou instantní kávu)
  • 1 vejce
  • 80 g másla či rostlinného (např. kokosového) oleje
  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 80 g třtinového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • košíčky a formičky na muffiny
1

Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme je s třtinovým cukrem do pěny. Poté přidáme změklé máslo či rostlinný olej a vychladlou kávu a opět směs ušleháme.

2

Posléze do těsta jemně vmícháme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.

3

Těstem naplníme papírové košíčky nebo silikonové formičky na muffiny a dáme je péct do trouby vyhřáté na 180 °C zhruba na 20 – 25 minut.

4

Vychladlé muffiny můžeme podávat. Dají se také dozdobit třeba krémem, který připravíme smícháním měkkého tvarohu s moučkovým cukrem a kakaem. Použijeme k tomu zdobicí sáček. Krém nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem.

Tipy
  • Ke zdobení muffinů je možné místo tvarohového krému použít kávovou polevu, jež se připravuje stejně jako cukrová poleva, avšak vodu nahradíte studenou kávou. Další možností je pak poleva čokoládová.
  • Kávové muffiny můžete pro slavnostnější příležitosti krásně dozdobit také pomocí cukrové rýže, čokoládových hoblin nebo čokoládových kávových zrn.
  • Do těsta lze pro chuť přidat také trochu rumu či kávového likéru.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno