Jak upéct kuře v bramboráku | recept
Kuře v bramboráku | recept. Následující recept je zdravější variantou řízku Ondráš, který je na jídelním lístku mnoha restaurací. Kuře v bramboráku se připravuje v troubě, takže není tak mastné a odpadá stání u sporáku při smažení jednotlivých kusů. Při zapékání bramboráku v troubě upečete několik porcí najednou. Pro zapékání se nejvíce hodí naporcovaná kuřecí stehna tzv. paličky, chybu neuděláte ani s horní částí stehen. Samozřejmě se nemusíte omezovat ve výběru masa, jde to i s vepřovým nebo krůtím.
Co je potřeba
- 1 kg brambor
- 700 g masa
- 2 vejce
- celá palička česneku
- majoránka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- sádlo nebo olej
Tipy
Jestliže dáte přednost vepřovému masu, doporučuji ho den předem naklepat a potřít olejem. Zkřehne a bude se lépe propékat.
Varování
Fotografie jsou orientační – s vepřovým masem.
Diskuze k článku