Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sýrové pečivo s ovesnými vločkami | recept na slané krekry

Jak upéct sýrové pečivo s ovesnými vločkami | recept na slané krekry. Slané sýrové krekry s ovesnými vločkami jsou vítaným „zobáním“ ke sklence vína nebo piva. Dají se konzumovat vlažné i studené a můžete je okořenit podle vlastních chuťových preferencí. Ze základního těsta se dají upéct různé tvary pečiva (i tyčky). Čím tenčí je těsto, tím křupavější jsou upečené krekry.

Co je potřeba

  • 100 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 100 g másla
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • sůl
  • sladká paprika
1

V misce promíchejte hladkou mouku s ovesnými vločkami a špetkou soli. Přidejte na nudličky strouhaný tvrdý sýr, rozpuštěné vlahé máslo a celé vejce.

2

Ze všech surovin vypracujte nelepivé těsto, zabalte ho do potravinářské folie a uložte do chladničky na půl hodiny.

3

Odpočinuté těsto rozdělte na dva stejně velké díly. Každou část těsta vyválejte na pečicím papíru do kruhu. Těsto vyválejte tence, stačí 3 mm. 

4

Rádlem nebo nožem rozdělte na porce a vykrajovačkou vytvořte kruhové otvory (díry) tak, aby pečivo připomínalo výseč sýru. Podle chuti a vlastního uvážení můžete kousky posypat hrubší solí, ochucenou bylinkovou solí, mletou paprikou i jiným oblíbeným kořením.

5

Papír s těstem přeneste na plech. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a při této teplotě pečte do zezlátnutí

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.