Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit sekaný vepřový řízek s celerem | recept

Sekaný vepřový řízek s celerem | recept. Mleté maso, ochucené celerem a upravené jako řízek je šťavnaté, křehké a chutná jak teplé, tak studené. Po odležení vymizí typická chuť celeru a zbyde jen příjemně kořeněná chuť. Sekaný řízek s bramborem nebo bramborovou kaší a doplněný salátem z čerstvé zeleniny je snadné, rychlé a chutné hlavní jídlo. Vyzkoušejte ho, pochutnáte si.

Co je potřeba

  • 300 g mleté vepřové plece
  • 150 g jemně strouhaného syrového celeru
  • 1 vejce
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • strouhanka
1

Maso z vepřové plece si necháme namlít nebo ho umeleme doma. Celer očistíme a na struhadle s jemnými oky nastrouháme na nudličky. Přidáme celé vejce, sůl a pepř. Vše dohromady společně promícháme a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout před další přípravou.

2

Z odleželé masové směsi tvoříme rukama menší koule. Ruce si průběžně zvlhčujeme vodou, aby se nám na ně nelepila masová hmota.

3

Masové koule obalujeme v klasickém trojobalu, tzn. v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Po obalení v mouce kouličku zploštíme do tvaru řízku a omočíme ve zbývajících ingrediencích. Kdo má rád, může do strouhanky přidat hrst sezamových semínek.

4

Celerové řízečky vkládáme do rozpáleného tuku na smažení a z obou stran opečeme dorůžova. Na smažení je nejvhodnější sádlo, přebytek tuku odsajeme z hotových řízečků papírovým ubrouskem. Podáváme s brambory, bramborovou kaší. Studené řízečky vkládáme do rozkrojené žemle a ochutíme zeleninou. Ať vám chutná!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…