Jak připravit holandský řízek | recept
04. Srpen 2020
Holandský řízek | recept. Holandský řízek s hedvábnou kaší bylo moje zamilované jídlo ve školní jídelně. Dodnes tento řízek občas míváme k obědu, dokonce podle originálního předpisu z Receptur studené kuchyně. Podle této knihy se vařívalo ve školních a závodních jídelnách. Z uvedeného množství surovin je 10 kusů holandských řízků.
Co je potřeba
- 800 g mletého bůčku
- 200 g tvrdého sýra
- sůl
- mletý pepř
- 1 celé vejce
- petrželová nať nebo pažitka
- mléko
- sádlo na smažení
- mouka, vejce, strouhanka na trojobal
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit kedlubny plněné masovou náplní | recept
Kedlubny plněné masovou náplní | recept. Zelenina, plněná ochuceným mletým masem, nemusí být jen všeobecně známá paprika. Plnit jdou i jiné druhy např…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak upéct plněné bramborové vdolečky | recept
Plněné bramborové vdolečky | recept. Následující recept je univerzální. Bramborové vdolečky s masem, podávané se zeleninovým salátem, dobře poslouží j…
Jak připravit bavorské pivní závitky | recept
Bavorské pivní závitky | recept. Bavorské pivní závitky bych přirovnala k netradiční variaci známých karbanátků. Jsou šťavnaté, slanina jim dodává vel…
Jak připravit špenátové krokety s masem | recept
Špenátové krokety s masem | recept. Špenát má v kuchyni mnohostranné použití, patří mezi nejoblíbenější zeleniny, i když neméně početné jsou řady jeho…
Diskuze k článku